Logotip del Club Natació Terrassa
Logotip del Club Natació Terrassa
Club Natació Terrassa
Seccions
Natació

Natació de primer nivell

Picture of Premsa Club Natació Terrassa
Premsa Club Natació Terrassa

Natació de primer nivell

 

El club organitza el Campionat de Catalunya Absolut Open i el Campionat de Catalunya de Fons Indoor Open entre el 16 i el 19 de gener

 

 

Entre el 16 i el 19 de gener, el Club Natació Terrassa acollirà per tretzena vegada consecutiva el Campionat de Catalunya Absolut Open de natació, prova inclosa en el Circuit Català de Trofeus de Natació – Gran Premi Diputació de Barcelona. Un total de 577 nedadors de 58 clubs diferents participaran en la primera competició de la temporada en piscina llarga. Com l’any passat, la prova s’ha inclòs en el circuit de natació de la RFEN, el II Grand Prix OPEN Natación. Dijous al matí, el Campionat de Catalunya de Fons Indoor, que aplega proves de 2.000 i 3.000 metres, servirà per trencar el gel.

L’esdeveniment ha estat presentat aquest migdia en una roda de premsa que ha comptat amb la presència del delegat de la secció de natació i vocal de la Junta Directiva del club Víctor Galve; del director tècnic de natació de la FCN José Antonio del Castillo; i de l’entrenador del primer equip de natació del CN Terrassa Eugeni López. També hi han assistit els nedadors del club David Benítez, Marcos Rodríguez, Izan Cubillas, Cristina Garcia Kirichenko i Laia Redondo.

 

Tretzena edició consecutiva

 

En la intervenció inicial, Galve ha remarcat que el club organitzarà aquesta competició “per tretzena vegada consecutiva”, un campionat que esdevé “una magnífica oportunitat de promocionar a la ciutat l’esport fundacional del club”. El delegat de la secció de natació ha afirmat que el CN Terrassa, en correspondència amb el seu tarannà d’entitat central en la vida esportiva de la ciutat, “contribueix així a incrementar el nombre de competicions que s’hi celebren”. Galve ha assenyalat que el club “tindrà el privilegi d’acollir els millors nedadors catalans i d’arreu de l’Estat, fet que ens permetrà viure en directe l’espectacle de la natació durant quatre dies”.

 

Finals al matí

 

Al seu torn, José Antonio del Castillo ha explicat que la prova “està molt ben ubicada al calendari, ja que enceta el segon cicle de la temporada, que es desenvolupa en piscina de 50 metres”. A més, ha afegit, “es tracta d’una competició d’alt nivell, amb la participació dels primers espases de la natació catalana, com ara Mireia Belmonte, Lidón Muñoz, Jessica Vall i Joan Lluís Pons”. Aquests quatre nedadors, juntament amb Jimena Pérez, que també estarà present a l’Open, van assolir la mínima per als Jocs de Tòquio en la primera prova selectiva, la Swim Cup d’Amsterdam celebrada el mes de desembre passat. Del Castillo ha concretat que l’única presència internacional arribarà de la mà del Hovedstadens Svoemmeklub danès, entrenat per Olaf Wildeboer. La temporada en piscina llarga tindrà el seu punt culminant en el Campionat d’Espanya Open que es desenvoluparà a Sabadell de l’1 al 5 d’abril, cita en què s’hauran de fer les mínimes per als Jocs, en una temporada que també contempla la celebració del Campionat d’Europa el mes de maig a Budapest.

L’Open català mantindrà una novetat estrenada l’any passat: les finals es nedaran al matí. Del Castillo ha explicat que, així, el gruix de la natació catalana “pot nedar a les tardes, quan el rendiment sol ser millor”. Per als nedadors d’elit, aquesta decisió suposa una adaptació a allò que es troben en el calendari internacional. “Sol costar-nos nedar ràpid al matí, de manera que cal acostumar-se a aquesta dinàmica. A Tòquio, com a Pequín 2008, les eliminatòries seran a la tarda i les finals, al matí”.

 

Campionat de Catalunya de Fons Indoor Open

 

Una novetat d’enguany és la reubicació del Campionat de Catalunya de Fons Indoor Open, competició que, l’any passat, es va disputar diumenge a la tarda. Enguany, servirà per trencar el gel, ja que se celebrarà el dijous al matí i gaudirà així de més protagonisme.

 

Test de cara a l’Open de Sabadell

 

Per la seva banda, Eugeni López ha afirmat que el campionat esdevindrà “un bon test per saber en quin moment estem, quines mancances tenim i què podem millorar de cara a les competicions següents, especialment, de cara a l’Open de Sabadell”. En aquest sentit, l’entrenador del primer equip de natació ha reconegut que Miguel Durán és l’opció principal per representar el club als Jocs de Tòquio, tot i que no ha descartat altres noms com ara Cristina Garcia Kirichenko o Marcos Rodríguez.

Fidel al seu discurs, López no ha volgut fer cap previsió del nombre de medalles que poden obtenir els nedadors locals. “Mirarem de competir el millor que puguem, en aquest format d’eliminatòries a la tarda i finals al matí que s’estila a nivell internacional. Estem a casa, davant de la nostra gent, i no tenim por de res”.

 

+ DOSSIER ÍNTEGRE DE LA COMPETICIÓ

Força, Terrassa!

Aplicació

Descarrega l’aplicació Mi Club Online al teu mòbil. Un cop instal·lada, escaneja el següent codi QR quan t’ho sol·liciti. D’aquesta manera, es carregarà l’àrea de socis/es del club i podràs iniciar sessió amb el teu codi d’usuari i contrasenya (prem aquí si has oblidat alguna d’aquestes dades).

Codi: GkYTJ1Ir56

POLÍTICA DE PROTECCIÓ DE DADES

L’informem que, en compliment del que preveu la normativa aplicable en matèria de protecció de dades de caràcter personal (Reglament Europeu de Protecció de Dades (UE 2016/679) i Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de Protecció de Dades Personals i garantia dels drets digitals), les dades sol·licitades en quants formularis o espais en què es requereixi la seva identificació dins de la present pàgina web passaran a formar part d’un fitxer titularitat i responsabilitat de CLUB NATACIÓ TERRASSA, amb domicili a Avinguda de l’Abat Marcet, s/n · 08225 · Terrassa, i proveïda de CIF G08360463, Club privat inscrit en el Registre de Clubs i Associacions Esportives, amb el número 3163. L’ús d’aquest lloc web implica l’acceptació d’aquests termes. Si no està d’acord amb ells, li preguem que no utilitzi aquest lloc web.

Informació bàsica de Protecció de Dades
ResponsableCLUB NATACIÓ TERRASSA
FinalitatRecollida de dades amb formulari de contacte
LegitimacióConsentiment explícit de l’interessat/da
DestinatarisNo se cediran dades a tercers, excepte obligació legal
DretsAccés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament, i dret d’oposició a les decisions automatitzades (Clica aquí per sol·licitud de Drets ARCOPOL)
Informació addicionalPot accedir al detall de la Política de privacitat completa del Club Natació Terrassa a través del següent enllaç

El soci / usuari coneix i consent el tractament de les seves dades per a les finalitats descrites, i en aquells casos que es requereixi el seu consentiment, podrà exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió (“dret a l’oblit”), oposició, portabilitat, limitació del tractament, i dret d’oposició a les decisions automatitzades (drets ARCOPOL) recollits al Reglament (UE) 2016/679 relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d’aquestes dades, a traves de l’espai web: https://clubnatacioterrassa.cat/club/proteccio-de-dades/, o bé exercir els seus drets per comunicació postal, per correu ordinari a l’adreça Avinguda de l’Abat Marcet, s/n · 08225 · Terrassa.

Els afectats també poden realitzar una reclamació davant l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) o de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD).