Un club contra qualsevol tipus de violència

Un club contra qualsevol tipus de violència

 

El mes de novembre aplega diverses dates significatives que volem commemorar des del Club Natació Terrassa. El 19 és el Dia Internacional contra l’Abús Sexual Infantil; el 20, el Dia Internacional dels Drets dels Infants; i el 25, el Dia Internacional per l’Eradicació de la Violència vers les Dones.

En aquest sentit, el CN Terrassa, com a entitat amb valors, vol fer visible i posar en evidència que aquestes situacions es donen a la societat més del que tothom desitjaria. Els estudis conclouen que 1 de cada 5 infants menors de 18 anys pateix algun tipus d’abús durant la seva infantesa. Des del Club Natació Terrassa, no només acompanyem el creixement del rendiment esportiu dels nostres esportistes sinó que també vetllem per la seva formació en valors.

No volem tancar els ulls ni mirar cap a una altra banda enfront d’aquestes situacions. Per això, hem creat la Comissió de Prevenció, Detecció i Actuació davant de situacions de violència infantil, integrada per professionals amb formació específica i la delegada de protecció del Club Natació Terrassa. En aquesta comissió, s’atendran les situacions que es notifiquin i es valoraran accions preventives per tal que no es reprodueixin. A més, la comissió ja està treballant per elaborar el Protocol de Prevenció, Detecció i Actuació del club.

Així mateix, s’ha habilitat un correu electrònic, delegadamenor@clubnatacioterrassa.cat, al qual us podeu adreçar per notificar els casos que puguin produir-se. També us podeu dirigir personalment a la Delegada de Protecció del Menor, Sílvia Pagès, i, en breu, es col·locarà una bústia física a l’entrada del Club.

Igualment, es constituirà en breu el Consell Consultiu dels Infants i Adolescents, un òrgan consultiu en què els infants podran participar i proporcionar el seu punt de vista en el projecte de futur del Club.

Des de la Junta Directiva del Club Natació Terrassa, tenim clar que volem una entitat lliure de qualsevol tipus de violència, sobretot vers els infants, i és per això que treballarem intensament. En aquesta línia, està previst fer formació a tots els treballadors, també als infants i a les seves famílies.

Entre tots i totes farem un Club millor, amb millors esportistes i una societat més justa.

Us deixem el link per consultar la Guia per a adults per prevenir l’abús sexual al món de l’esport elaborada pel Consell General de l’Esport:

https://esport.gencat.cat/web/.content/home/arees_dactuacio/esport_i_genere/publicacions/violencia/guia-violencia-sexual-esport-cat.pdf

Related Posts

Sorry, the comment form is closed at this time.

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el ser consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqui l'enllaç per més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies