Logotip del Club Natació Terrassa
Club Natació Terrassa
Seccions
Natació

Quinze nedadors, al Campionat d’Espanya Open Absolut i Júnior

Premsa Club Natació Terrassa
Premsa Club Natació Terrassa

Quinze nedadors, al Campionat d’Espanya Open Absolut i Júnior

 

 

 

Quinze nedadors prendran part entre el 9 i el 13 d’abril en el XXII Campionat d’Espanya Open Absolut i en el XXXVIII Campionat d’Espanya Júnior d’Hivern en piscina de 50 metres que tindrà lloc a la piscina municipal Virgen del Carmen de Torremolinos (Màlaga). La cita, que s’havia de celebrar al Centro Inacua de Màlaga, ha canviat de seu a darrera hora a causa d’un despreniment en el sostre de la instal·lació que va comportar-ne el tancament per motius de seguretat.

La competició aplegarà 765 participants de 181 clubs diferents i, com a clau d’accés per a les cites internacionals de la temporada, aplegarà el bo i millor de la natació estatal. En el calendari d’enguany, sobresurt el Campionat del Món, que es disputarà a Budapest (Hongria) del 18 al 25 de juny. Les altres dues competicions internacionals programades són el Campionat d’Europa de Roma (Itàlia), que es desenvoluparà de l’11 al 17 d’agost, i els Jocs del Mediterrani, que tindran lloc del 26 al 30 de juny a Orà (Algèria).

La delegació egarenca que es desplaçarà a la ciutat andalusa està formada per dues nedadores i tretze nedadors sota la direcció tècnica d’Eugeni López i Carles Faro. En categoria femenina, competiran Mireia Rizo (50, 100 i 200 m braça) i Gisela Guerrero (50, 100 i 200 m lliures i 100 m papallona). Així mateix, en l’apartat masculí, intervindran David Benítez (50 i 100 m braça, 50 m lliures i 50 m papallona), Víctor de Pablo (50, 100 i 200 m braça), Miguel Durán (200, 400 i 800 m lliures), Guillem Lázaro (50 i 200 m papallona), Albert Mataró (50 m lliures), Mario Mollà (50, 100 i 200 m lliures i 50 i 100 m papallona), Guillem Pérez (100 m lliures i 200 i 400 m estils), Oriol Pérez (100 i 200 m esquena i 200 i 400 m estils), Eric Rodelas (50, 100 i 200 m braça), Adrià Roy (50, 100 i 200 m lliures i 50 i 100 m papallona), Joan Ruiz (100 i 200 m lliures i 200 m estils), Adrián Santos (50 m lliures, 50, 100 i 200 m esquena i 50 m papallona) i Ferran Siré (200 i 400 m lliures i 100 i 200 m papallona).

 

Una competició de caràcter individual

 

El tècnic Eugeni López explica que el campionat esdevé “els trials estatals, la prova per obtenir la classificació per a les competicions internacionals de referència”. Tenint en compte que es tracta d’una cita sense classificació per clubs, l’entrenador local subratlla que els objectius són de caràcter individual. “Els nedadors se centren en proves específiques per assolir una plaça internacional, no van a sumar punts en favor de l’equip com en altres competicions”.

L’entrenador del CN Terrassa assenyala els noms propis amb opcions a formar part de la selecció espanyola per a una competició internacional. “Miguel Durán, David Benítez, Mario Mollà, Adrián Santos i Ferran Siré són els nostres caps de cartell”. López també esmenta Adrià Roy, que podria accedir al Campionat d’Europa Júnior que es desenvoluparà a Otopeni (Romania) del 5 al 10 de juliol. Aquests mateixos nedadors són candidats a “nedar finals A i obtenir medalles”. En categoria júnior, a més, els relleus masculins 4×100 i 4×200 m lliures i 4×100 m estils aspiren també a les posicions de privilegi, a l’igual que Eric Rodelas en categoria absolut jove.

López considera que l’equip arriba en bon estat a la cita, després que Miguel Durán i David Benítez hagin superat malalties i lesions, respectivament, si bé es mostra prudent. “No m’agrada fer el conte de la lletera. Estem parlant d’esport i pot passar qualsevol cosa”.

 

Eliminatòries i finals i medalles en tres categories

 

El Campionat d’Espanya Open Absolut i Júnior es desenvoluparà en doble sessió de matí i tarda pel sistema d’eliminatòries i finals, a excepció de les proves de 800 i 1500 m lliures, que tindran lloc en format contrarellotge. La normativa contempla el lliurament de medalles als tres primers classificats en tres categories, absoluta, absoluta jove (nedadors nascuts el 2001 i 2002 i nedadores nascudes el 2002 i el 2003) i júnior. La competició s’iniciarà a les 9.30 hores i es reprendrà a les 17.30 hores, excepte dimecres 13, data en què la sessió de la tarda arrencarà a les 17.00h.

 

 

 

+ PÀGINA DEL CAMPIONAT

 

Força, Terrassa!

Icona de l'aplicació Mi Club Online

Aplicació

Descarrega l’aplicació Mi Club Online al teu mòbil. Un cop instal·lada, escaneja el següent codi QR quan t’ho sol·liciti. D’aquesta manera, es carregarà l’àrea de socis/es del club i podràs iniciar sessió amb el teu codi d’usuari i contrasenya (prem aquí si has oblidat alguna d’aquestes dades).

Codi: GkYTJ1Ir56

Política de cessió de dades

* Li informem que, en compliment del que preveu la normativa aplicable en matèria de protecció de dades de caràcter personal (Reglament Europeu de Protecció de Dades (UE 2016/679) i Ley Orgánica 3/2018, de 5 de diciembre, de Protección de Datos Personales y garantía de los derechos digitales), les dades sol·licitades en el present document passaran a formar part d’un fitxer titularitat i responsabilitat de CLUB NATACIÓ TERRASSA, amb domicili a Avinguda de l’Abat Marcet, s/n · 08225 · Terrassa, i proveïda de CIF G08360463, Club privat inscrit en el Registre de Clubs i Associacions Esportives, amb el nombre 3163.

Informació bàsica de Protecció de Dades
ResponsableCLUB NATACIÓ TERRASSA
FinalitatRecollida de dades amb formulari de contacte
LegitimacióConsentiment explícit de l’interessat/da
DestinatarisNo se cediran dades a tercers, excepte obligació legal
DretsAccés, rectificació, cancel·lació, oposició, així com la resta de drets recollits en la normativa Europea
Informació addicionalPot accedir a la informació detallada de Protecció de Dades a la pagina web del Club, https://clubnatacioterrassa.cat/avis-legal/


El soci / usuari coneix i consent el tractament de les seves dades per a les finalitats descrites, i en aquells casos que es requereixi del seu consentiment,  podrà exercir els seus drets d’accés, rectificació, cancel·lació, oposició, així com la resta de drets recollits en la normativa Europea, mitjançant correu electrònic al Delegat de Protecció de Dades a l’adreça rgpd@clubnatacioterrassa.cat, identificant-se com a soci / usuari o representant legal, especificant l’exercici dels seus drets en la seva sol·licitud, o bé exercitar els seus drets per comunicació postal, per correu ordinari a l’adreça (domicili social) anteriorment indicada.