Logotip del Club Natació Terrassa
Club Natació Terrassa
Seccions
Natació

Natació de primer nivell al CN Terrassa

Premsa Club Natació Terrassa
Premsa Club Natació Terrassa

Natació de primer nivell al CN Terrassa

 

 

El club organitza l’Open Internacional Catalunya de natació entre el 3 i el 5 de febrer

 

 

Entre el 3 i el 5 de febrer, el Club Natació Terrassa acollirà per setzena vegada consecutiva l’Open Internacional Catalunya de natació, prova inclosa en el Circuit Català de Trofeus de Natació i en el Grand Prix Natación de la Federació Espanyola de Natació. La competició esdevé també el Campionat de Catalunya Absolut i el Trofeu Ciutat de Terrassa – Memorial Jaume Cardellach. L’Open ha estat presentat aquest migdia en una roda de premsa que ha comptat amb la presència del president del CN Terrassa Joan Herrera; del president de la Federació Catalana de Natació (FCN) Ramon Bosch; del director tècnic de natació de la FCN Luis Rodríguez; i de l’entrenador del primer equip de natació del club Raúl Navalón.

 

Setzena edició consecutiva

 

En la intervenció inicial, Herrera ha agraït a la FCN “la confiança que diposita en el club per tal de celebrar aquest esdeveniment”, tot recordant que és la setzena edició consecutiva que acull l’entitat. El president ha afirmat que el CN Terrassa, en correspondència amb el seu tarannà d’entitat central en la vida esportiva de la ciutat, “contribueix així a incrementar el nombre de competicions que s’hi celebren”. “De la mateixa manera, l’Open Internacional Catalunya de natació serà una magnífica oportunitat de promocionar a la ciutat un dels esports fundacionals del club”, ha afegit.

 

Èxit de participació

 

El president de la Federació Catalana de Natació Ramon Bosch ha agraït al club i a la ciutat el fet que, novament, siguin la seu del campionat. Així mateix, ha explicat que la competició és la segona prova del Circuit Català de Trofeus de Natació, la primera en piscina de 50 metres, i ha remarcat l’èxit de participació. “Comptarem amb la presència de més de 500 nedadors d’una seixantena de clubs”.

Bosch ha subratllat que l’Open suposa una ocasió per tal que els nedadors “es mesurin” de cara als tres esdeveniments de referència de la temporada que tindran lloc a l’estiu, el Campionat d’Europa Júnior, el Mundial i el Campionat d’Europa Sub’23. El president de la FCN ha fet èmfasi en la inclusió de proves de natació adaptada en les sessions matinals del programa de competició, en el marc del Grand Prix. “És un pas molt positiu”.

 

Inici del camí olímpic

 

El director tècnic de natació de la FCN Luis Rodríguez ha assenyalat les dues modificacions principals de l’Open d’enguany. “Torna a ser una competició sense restriccions per la pandèmia, cosa que ens permet recuperar el format de tres dies en lloc de quatre”. D’altra banda, ha aclarit, “la data s’ha retardat dues setmanes”. “Moltes nedadors estan estudiant a la universitat i el mes de gener és un mes d’exàmens. Així, ajustem millor la competició a la preparació per a l’Open estatal de primavera”.

Rodríguez ha manifestat que l’Open Internacional Catalunya enceta el cicle en piscina de 50 metres. “Per a alguns nedadors catalans, el camí olímpic comença ara. L’Open estatal de primavera és classificatori per al Mundial de Fukuoka i, al Mundial, ja pot haver-hi nedadors amb plaça olímpica o preseleccionats. La cita japonesa, al seu torn, és classificatòria per al Mundial de Doha del mes de febrer, que és la segona ocasió en què els nedadors poden assolir bitllet per als Jocs”.

 

Presència de proves de natació adaptada

 

L’entrenador del primer equip de natació del CN Terrassa Raúl Navalón també ha esmentat la conveniència del canvi de dates. “L’any passat, la competició va ser tres setmanes abans, després del Nadal. A nivell de rendiment i d’espectacle, és una bona notícia que l’hàgim pogut retardar dues setmanes. Està més a prop de l’Open de primavera i ho hem d’aprofitar”.

 

Navalón ha posat l’accent en la presència de proves de natació adaptada en el programa. “Com a club, hem fet una aposta important perquè els nedadors de l’equip d’adaptada gaudeixin d’una natació de rendiment. És molt positiu de cara al futur que s’incloguin proves d’aquest tipus en el Campionat de Catalunya”.

 

Quant a les opcions de l’equip, el tècnic ha afirmat que la cita ha de ser “preparatòria” per a l’Open de Primavera de Palma de Mallorca, “en el qual ens hem plantejat reptes de primer nivell”. Dit això, Navalón ha reconegut que la voluntat del grup és mostrar sempre “un bon rendiment”. “Si això ens porta a obtenir podis i a una posició de privilegi en la classificació per clubs, serà una bona senyal”.

 

+ DOSSIER DEL CAMPIONAT

Força, Terrassa!

Icona de l'aplicació Mi Club Online

Aplicació

Descarrega l’aplicació Mi Club Online al teu mòbil. Un cop instal·lada, escaneja el següent codi QR quan t’ho sol·liciti. D’aquesta manera, es carregarà l’àrea de socis/es del club i podràs iniciar sessió amb el teu codi d’usuari i contrasenya (prem aquí si has oblidat alguna d’aquestes dades).

Codi: GkYTJ1Ir56

Política de cessió de dades

* Li informem que, en compliment del que preveu la normativa aplicable en matèria de protecció de dades de caràcter personal (Reglament Europeu de Protecció de Dades (UE 2016/679) i Ley Orgánica 3/2018, de 5 de diciembre, de Protección de Datos Personales y garantía de los derechos digitales), les dades sol·licitades en el present document passaran a formar part d’un fitxer titularitat i responsabilitat de CLUB NATACIÓ TERRASSA, amb domicili a Avinguda de l’Abat Marcet, s/n · 08225 · Terrassa, i proveïda de CIF G08360463, Club privat inscrit en el Registre de Clubs i Associacions Esportives, amb el nombre 3163.

Informació bàsica de Protecció de Dades
ResponsableCLUB NATACIÓ TERRASSA
FinalitatRecollida de dades amb formulari de contacte
LegitimacióConsentiment explícit de l’interessat/da
DestinatarisNo se cediran dades a tercers, excepte obligació legal
DretsAccés, rectificació, cancel·lació, oposició, així com la resta de drets recollits en la normativa Europea
Informació addicionalPot accedir a la informació detallada de Protecció de Dades a la pagina web del Club, https://clubnatacioterrassa.cat/avis-legal/


El soci / usuari coneix i consent el tractament de les seves dades per a les finalitats descrites, i en aquells casos que es requereixi del seu consentiment,  podrà exercir els seus drets d’accés, rectificació, cancel·lació, oposició, així com la resta de drets recollits en la normativa Europea, mitjançant correu electrònic al Delegat de Protecció de Dades a l’adreça rgpd@clubnatacioterrassa.cat, identificant-se com a soci / usuari o representant legal, especificant l’exercici dels seus drets en la seva sol·licitud, o bé exercitar els seus drets per comunicació postal, per correu ordinari a l’adreça (domicili social) anteriorment indicada.