Logotip del Club Natació Terrassa
Logotip del Club Natació Terrassa
Club Natació Terrassa
Seccions
Natació

Natació de luxe

Picture of Premsa Club Natació Terrassa
Premsa Club Natació Terrassa

Natació de luxe al CN Terrassa

El club organitza el Campionat de Catalunya Absolut Open i el Campionat de Catalunya de Fons Indoor Open entre el 17 i el 20 de gener

 

Entre el 17 i el 20 de gener, el Club Natació Terrassa acollirà per dotzena vegada consecutiva el Campionat de Catalunya Absolut Open de natació, prova inclosa en el Circuit Català de Trofeus de Natació – Gran Premi Diputació de Barcelona. L’esdeveniment aplegarà 556 nedadors de 66 clubs diferents, entre ells tots els nedadors i nedadores catalans internacionals, i compta amb la presència destacada de la nedadora Hannah Miley, internacional per Gran Bretanya i medallista mundial i europea. Enguany, com a novetat, la prova s’ha inclòs en el nou circuit de natació de la RFEN, el I Grand Prix OPEN. Diumenge a la tarda, a més, per tancar la competició, es farà el Campionat de Catalunya de Fons Indoor amb proves de 2.000 i 3.000 metres.

L’esdeveniment ha estat presentat aquest migdia en una roda de premsa que ha comptat amb la presència de la vicepresidenta del club i vocal de l’Àrea Social de la Federació Catalana de Natació (FCN) Cristina Rey; del director tècnic de natació de la FCN José Antonio del Castillo; i de l’entrenador del primer equip de natació del CN Terrassa Eugeni López. També hi han assistit els nedadors del club Albert Puig, Carla Campo i David Benítez.

 

Dotzena edició consecutiva

 

En la intervenció inicial, Rey ha remarcat que el club organitzarà aquesta competició “per dotzena vegada consecutiva”, un campionat que esdevé “una magnífica oportunitat de promocionar a la ciutat l’esport fundacional del club”. La vicepresidenta ha afirmat que el CN Terrassa, en correspondència amb el seu tarannà d’entitat central en la vida esportiva de la ciutat, “contribueix així a incrementar el nombre de competicions que s’hi celebren”. Rey ha assenyalat que el club “tindrà el privilegi d’acollir els millors nedadors catalans i d’arreu de l’Estat, així com una representació internacional, fet que ens permetrà viure en directe l’espectacle de la natació durant quatre dies”.

 

Finals al matí

 

Al seu torn, José Antonio del Castillo ha explicat que la prova suposa “l’inici de la temporada en piscina llarga, en un cicle que acaba el mes d’abril amb la disputa del Campionat d’Espanya Open a Sabadell”, cita en què s’hauran de fer les mínimes per al Campionat del Món de Gwangju (Corea) que tindrà lloc del 12 al 28 de juliol. El director tècnic de natació de la FCN ha destacat que el campionat català esdevé un “test de nivell” per veure l’estat de forma actual en piscina de 50 metres. Quant al cartell de participants, Del Castillo ha subratllat la presència de la britànica Hannah Miley, especialista en estils i finalista olímpica a Pequín 2008, Londres 2012 i Rio 2016, així com dels nedadors catalans internacionals amb la selecció estatal, Mireia Belmonte, Jèssica Vall, Marina Garcia, Àfrica Zamorano, Melani Costa, Lidón Muñoz, Albert Escrits i Marc Sánchez. Altres noms il·lustres són Miguel Durán, Joan Lluís Pons i Catalina Corró.

L’Open català tindrà enguany una novetat destacada: les finals es nedaran al matí. Del Castillo ha explicat que, d’aquesta manera, es busca que el campionat sigui un bon assaig per a les competicions internacionals, on és fonamental nedar ràpid en les sessions matinals per classificar-se per a les rondes posteriors. “Amb les finals al matí, mirem de provocar aquesta activació en el nedador”. El director tècnic de natació de la FCN ha afegit que, en l’Open de Sabadell del mes d’abril, les finals també es nedaran al matí, l’endemà de la disputa de les sèries i les semifinals. “Volíem un format que s’adaptés el millor possible a aquesta situació”.

 

Campionat de Catalunya de Fons Indoor Open

 

Una altra novetat d’enguany és la inclusió el diumenge a la tarda del Campionat de Catalunya de Fons Indoor Open, una competició que, habitualment, es feia de forma separada. “Facilitem que els fondistes programin la seva actuació tenint en compte aquest darrer dia. Creiem que ens ajuda, que és funcional”. Del Castillo ha detallat que Mireia Belmonte participarà en la prova de 3.000 metres. La nedadora badalonina està inscrita també en els 400, els 800 i els 1500 m lliures.

 

Test de cara a l’Open de Sabadell

 

Per la seva banda, Eugeni López ha afirmat que el campionat esdevé “un mitjà per arribar a un objectiu, el Campionat d’Espanya Open de Sabadell, punt en què acaba el segon cicle de temporada que ara encetem”. L’entrenador del primer equip de natació del club ha assegurat que cal “emmarcar” la competició. “Estem en plena acumulació de feina, en un moment de molta càrrega d’entrenament. Serà un test que ens assenyalarà on estem. Volem que sigui productiu, de manera que anirem a per totes, tot i que és difícil que s’aconsegueixin marques personals”.

López ha precisat que els nedadors participen en més proves, no només en les seves específiques i ha recalcat que competiran nedadors infantils i júnior perquè comencin a mesurar-se amb nedadors més grans. “És una bona competició formativa per a ells”. Quant a les opcions de medalla, López s’ha mostrat prudent. “Està molt obert. Quan tothom està en les millors condicions, els favorits no solen fallar. Però quan tothom està en període de càrrega, hi ha més incertesa. Pot passar qualsevol cosa”. El tècnic local no podrà comptar amb Albert Puig, que va patir un accident de moto durant les festes de Nadal, ni amb Ander Izaguirre, que segueix en procés de recuperació.

 

+ DOSSIER DEL CAMPIONAT

Força, Terrassa!

Aplicació

Descarrega l’aplicació Mi Club Online al teu mòbil. Un cop instal·lada, escaneja el següent codi QR quan t’ho sol·liciti. D’aquesta manera, es carregarà l’àrea de socis/es del club i podràs iniciar sessió amb el teu codi d’usuari i contrasenya (prem aquí si has oblidat alguna d’aquestes dades).

Codi: GkYTJ1Ir56

POLÍTICA DE PROTECCIÓ DE DADES

L’informem que, en compliment del que preveu la normativa aplicable en matèria de protecció de dades de caràcter personal (Reglament Europeu de Protecció de Dades (UE 2016/679) i Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de Protecció de Dades Personals i garantia dels drets digitals), les dades sol·licitades en quants formularis o espais en què es requereixi la seva identificació dins de la present pàgina web passaran a formar part d’un fitxer titularitat i responsabilitat de CLUB NATACIÓ TERRASSA, amb domicili a Avinguda de l’Abat Marcet, s/n · 08225 · Terrassa, i proveïda de CIF G08360463, Club privat inscrit en el Registre de Clubs i Associacions Esportives, amb el número 3163. L’ús d’aquest lloc web implica l’acceptació d’aquests termes. Si no està d’acord amb ells, li preguem que no utilitzi aquest lloc web.

Informació bàsica de Protecció de Dades
ResponsableCLUB NATACIÓ TERRASSA
FinalitatRecollida de dades amb formulari de contacte
LegitimacióConsentiment explícit de l’interessat/da
DestinatarisNo se cediran dades a tercers, excepte obligació legal
DretsAccés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament, i dret d’oposició a les decisions automatitzades (Clica aquí per sol·licitud de Drets ARCOPOL)
Informació addicionalPot accedir al detall de la Política de privacitat completa del Club Natació Terrassa a través del següent enllaç

El soci / usuari coneix i consent el tractament de les seves dades per a les finalitats descrites, i en aquells casos que es requereixi el seu consentiment, podrà exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió (“dret a l’oblit”), oposició, portabilitat, limitació del tractament, i dret d’oposició a les decisions automatitzades (drets ARCOPOL) recollits al Reglament (UE) 2016/679 relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d’aquestes dades, a traves de l’espai web: https://clubnatacioterrassa.cat/club/proteccio-de-dades/, o bé exercir els seus drets per comunicació postal, per correu ordinari a l’adreça Avinguda de l’Abat Marcet, s/n · 08225 · Terrassa.

Els afectats també poden realitzar una reclamació davant l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) o de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD).