Logotip del Club Natació Terrassa
Logotip del Club Natació Terrassa

Club Natació Terrassa

Seccions
Waterpolo

Pili Peña, tercer fitxatge

Premsa Club Natació Terrassa
Premsa Club Natació Terrassa

La capitana de la selecció espanyola Pili Peña, tercer fitxatge del sènior femení de waterpolo

 

La madrilenya, de 33 anys, procedeix del CN Sant Andreu

 

Tercera cara nova per al sènior femení de waterpolo del Club Natació Terrassa 2019-2020. Després de les altes de Paula Leitón i Bea Ortiz, el conjunt de Xavi Pérez comptarà amb una altra incorporació de qualitat per a la propera campanya, Pili Peña, de 33 anys, capitana de la selecció espanyola que va militar la temporada passada al CN Sant Andreu. Peña s’incorporarà a la disciplina del club el proper 1 de setembre i signarà contracte per dues temporades.

Peña confessa que el club l’ha convençut amb un projecte de futur “estimulant”, que es reflecteix amb l’arribada de dues “companyes de selecció com Paula Leitón i Bea Ortiz”. La waterpolista madrilenya, que també coneix la portera Sandra Domene de les convocatòries amb el combinat estatal, considera que pot contribuir al creixement de l’equip amb la seva experiència i que pot transmetre “la disciplina que m’ha portat fins aquí”. Peña, esquerrana, es mou per les posicions 1 i 2 de l’arc, el lateral i l’extrem dret, i pot exercir de doble boia. Es defineix com una “bona defensora” amb una capacitat notable per assistir i, sobretot, com una waterpolista que juga per a l’equip. La madrilenya afirma que Xavi Pérez li sembla un tècnic “molt proper”. Tot i que mai l’ha tingut com a entrenador, en destaca els resultats que ha obtingut amb la selecció espanyola en categories inferiors i la tasca que ha desenvolupat en el club durant tota la seva trajectòria. Quant a objectius, Peña creu que l’equip optarà a estar entre els quatre millors. 

 

Experiència i mirall per a la resta

 

El tècnic Xavi Pérez valora moltíssim l’experiència que Peña pot aportar a l’equip. “I no només dins de l’aigua, sinó també fora. La Pili sap gestionar tota mena de situacions complicades i és molt treballadora en el dia a dia, de manera que s’ha de convertir en un exemple per a la resta. Totes, especialment les més joves, han d’aprendre d’ella”. L’entrenador egarenc entén que la seva arribada suposa el “salt de qualitat i de bagatge” que necessita l’equip. Pérez assenyala que Peña no és “gens individualista” i que es caracteritza per “jugar per a l’equip”.

 

Un palmarès espectacular

 

Pili Peña va néixer el 4 d’abril de 1986 a Madrid. Va iniciar-se en el waterpolo en el CN Ondarreta Alcorcón, club on va militar fins a la campanya 2010-2011, quan va fitxar pel CN Sabadell. Després de vuit temporades en el club vallesà, la darrera campanya va jugar amb el CN Sant Andreu.

El palmarès de Pili Peña és realment extraordinari. A nivell de club, acumula quatre Eurolligues i dues Supercopes d’Europa i ha guanyat nou vegades la Lliga, la Copa de la Reina i la Supercopa d’Espanya. Amb la selecció espanyola, la collita és també impressionant. Va ser medallista de plata en els Jocs Olímpics de Londres 2012, campiona del món l’any 2013 a Barcelona i campiona d’Europa a Budapest l’any 2014. A més, va penjar-se la plata al Campionat del Món de Budapest 2017 i al Campionat d’Europa de Màlaga 2008 i el bronze al Campionat d’Europa de Barcelona de l’estiu passat. Des dels Jocs de Rio 2016, exerceix com a capitana de la selecció estatal.

La seva trajectòria ha estat reconeguda amb la Medalla de Plata i la Medalla de Bronze de la Real Orden del Mérito Deportivo que concedeix el Consejo Superior de Deportes. Com a curiositat, cal esmentar que la piscina municipal de Navalcán (Toledo), el poble natal dels seus avis i dels seus pares, porta el seu nom.

Força, Terrassa!

Icona de l'aplicació Mi Club Online

Aplicació

Descarrega l’aplicació Mi Club Online al teu mòbil. Un cop instal·lada, escaneja el següent codi QR quan t’ho sol·liciti. D’aquesta manera, es carregarà l’àrea de socis/es del club i podràs iniciar sessió amb el teu codi d’usuari i contrasenya (prem aquí si has oblidat alguna d’aquestes dades).

Codi: GkYTJ1Ir56

Política de cessió de dades

* Li informem que, en compliment del que preveu la normativa aplicable en matèria de protecció de dades de caràcter personal (Reglament Europeu de Protecció de Dades (UE 2016/679) i Ley Orgánica 3/2018, de 5 de diciembre, de Protección de Datos Personales y garantía de los derechos digitales), les dades sol·licitades en el present document passaran a formar part d’un fitxer titularitat i responsabilitat de CLUB NATACIÓ TERRASSA, amb domicili a Avinguda de l’Abat Marcet, s/n · 08225 · Terrassa, i proveïda de CIF G08360463, Club privat inscrit en el Registre de Clubs i Associacions Esportives, amb el nombre 3163.

Informació bàsica de Protecció de Dades
ResponsableCLUB NATACIÓ TERRASSA
FinalitatRecollida de dades amb formulari de contacte
LegitimacióConsentiment explícit de l’interessat/da
DestinatarisNo se cediran dades a tercers, excepte obligació legal
DretsAccés, rectificació, cancel·lació, oposició, així com la resta de drets recollits en la normativa Europea
Informació addicionalPot accedir a la informació detallada de Protecció de Dades a la pagina web del Club, https://clubnatacioterrassa.cat/avis-legal/


El soci / usuari coneix i consent el tractament de les seves dades per a les finalitats descrites, i en aquells casos que es requereixi del seu consentiment,  podrà exercir els seus drets d’accés, rectificació, cancel·lació, oposició, així com la resta de drets recollits en la normativa Europea, mitjançant correu electrònic al Delegat de Protecció de Dades a l’adreça rgpd@clubnatacioterrassa.cat, identificant-se com a soci / usuari o representant legal, especificant l’exercici dels seus drets en la seva sol·licitud, o bé exercitar els seus drets per comunicació postal, per correu ordinari a l’adreça (domicili social) anteriorment indicada.