Logotip del Club Natació Terrassa
Logotip del Club Natació Terrassa
Club Natació Terrassa
Institucional, Seccions
Pàdel

Arrenca el Projecte Laia Mira

Picture of Premsa Club Natació Terrassa
Premsa Club Natació Terrassa

El Projecte Laia Mira contra el càncer de mama es fa realitat amb la col·laboració del Club Natació Terrassa i el Consorci Sanitari de Terrassa

 

La iniciativa ha estat impulsada per La Vida és Xula, una comunitat creada en memòria de Mira

 

El Saló Social va acollir ahir a la tarda l’acte de donació de la recaptació del Torneig de Pàdel Benèfic Contra el Càncer de Mama que va celebrar-se al CN Terrassa el mes de desembre i que permetrà iniciar el Projecte Laia Mira. L’acte ha comptat amb la presència de la vicepresidenta del club Cristina Rey; de la impulsora del torneig i de la comunitat La Vida és Xula Montse Guindo; i de la doctora Àngels Arcusa, cap del Servei d’Oncologia del Consorci Sanitari de Terrassa.

 

Un deure per al club

 

En la intervenció inicial, Rey va assegurar que, per al club, “ser la seu d’un esdeveniment que vol homenatjar una persona tan especial com la Laia Mira i que vol recaptar fons per a la lluita contra el càncer de mama és un deure”. La vicepresidenta va afirmar, que, com a entitat de referència a la ciutat, l’activitat del club “no es pot limitar a l’organització d’actes esportius de caire competitiu”. “Hem de ser protagonistes també d’iniciatives que, des de la pràctica esportiva, contenen un component solidari que té per objectiu millorar la qualitat de vida dels nostres conciutadans”. Rey va expressar la voluntat del club de seguir donant suport a aquesta iniciativa, tot acollint les properes edicions del torneig.

 

Origen de la idea

 

Montse Guindo va detallar l’origen de la idea. “La iniciativa sorgeix a l’Hospital de Terrassa, centre on va estar ingressada la Laia Mira, quan diverses persones vam comentar que caldria organitzar un torneig d’homenatge o un memorial, atesa la seva qualitat humana. Lluitadora, bona persona i amb la virtut de fer feliç i arrencar un somriure tothom que l’envoltava, la Laia Mira era d’aquelles persones que fan falta en aquest món”.

La idea va prendre forma finalment entre el 10 i el 15 de desembre, quan el Club Natació Terrassa, entitat on jugava a pàdel Laia Mira, va acollir un Torneig de Pàdel Benèfic Contra el Càncer de Mama, una iniciativa sorgida en memòria de Mira amb l’objectiu de recaptar fons destinats a la lluita contra aquesta malaltia. L’esdeveniment, que va aplegar 220 jugadors, va comptar amb la col·laboració del Consorci Sanitari de Terrassa i va ser impulsat per La Vida és Xula, una comunitat creada en memòria de Laia Mira amb aquesta finalitat.

Entre el torneig, les donacions i la venda de material de marxandatge, la recaptació final va ser de 9.000 euros, diners que, tal i com va recalcar Guindo, es volien destinar “directament a les dones que estan patint la malaltia”. “Volíem que se sàpigues clarament on anaven a parar els diners i que l’import recollit es quedés a Terrassa”, va afirmar. “Per això, vam contactar amb la doctora Àngels Arcusa, per conèixer els projectes que estaven desenvolupant i decidir on invertir l’aportació”.

Tenint en compte que fan falta molts recursos econòmics, el torneig tindrà continuïtat en el temps, amb periodicitat anual. Enguany, se celebrarà del 2 al 6 de juliol. Igualment, des de la web de La Vida és Xula (https://lavidaesxula.com/) i des de la pàgina de Facebook i el compte d’Instagram d’aquesta comunitat, es podrà consultar la informació relativa a les activitats previstes, així com recollir suggeriments i aportacions.

 

Projecte pioner en un hospital públic a Catalunya

 

La doctora Arcusa va subratllar també la voluntat de recaptar diners “amb un objectiu finalista”. La cap del Servei d’Oncologia del Consorci Sanitari de Terrassa va explicar que “el Projecte Laia Mira permetrà realitzar una prova pilot amb un dispositiu per la prevenció de l’alopècia en un grup de pacients que acompleixin els criteris establerts en l’actualitat per la literatura, per tal de valorar la seva factibilitat en l’assistència diària i sobretot els seus resultats en el nostre àmbit, i en el seu cas, fer extensiva la seva utilització a més pacients”.

Arcusa va exposar que l’alopècia relacionada amb el tractament amb quimioteràpia, “encara que temporal i reversible, comporta uns efectes adversos importants per a la pacient des del punt de vista personal, social i d’imatge corporal”. La utilització d’un dispositiu de prevenció de l’alopècia podria disminuir, segons els estudis, de forma significativa i rellevant aquest efecte advers, millorant la tolerància global i la qualitat de vida de les pacients sotmeses a aquest tractament.

Arcusa va posar en valor que el Consorci Sanitari de Terrassa serà el primer hospital públic a Catalunya que aplicarà aquest dispositiu. “Està reconegut i ha estat usat amb bons resultats en altres centres de l’Estat i del món”.

Força, Terrassa!

Aplicació

Descarrega l’aplicació Mi Club Online al teu mòbil. Un cop instal·lada, escaneja el següent codi QR quan t’ho sol·liciti. D’aquesta manera, es carregarà l’àrea de socis/es del club i podràs iniciar sessió amb el teu codi d’usuari i contrasenya (prem aquí si has oblidat alguna d’aquestes dades).

Codi: GkYTJ1Ir56

POLÍTICA DE PROTECCIÓ DE DADES

L’informem que, en compliment del que preveu la normativa aplicable en matèria de protecció de dades de caràcter personal (Reglament Europeu de Protecció de Dades (UE 2016/679) i Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de Protecció de Dades Personals i garantia dels drets digitals), les dades sol·licitades en quants formularis o espais en què es requereixi la seva identificació dins de la present pàgina web passaran a formar part d’un fitxer titularitat i responsabilitat de CLUB NATACIÓ TERRASSA, amb domicili a Avinguda de l’Abat Marcet, s/n · 08225 · Terrassa, i proveïda de CIF G08360463, Club privat inscrit en el Registre de Clubs i Associacions Esportives, amb el número 3163. L’ús d’aquest lloc web implica l’acceptació d’aquests termes. Si no està d’acord amb ells, li preguem que no utilitzi aquest lloc web.

Informació bàsica de Protecció de Dades
ResponsableCLUB NATACIÓ TERRASSA
FinalitatRecollida de dades amb formulari de contacte
LegitimacióConsentiment explícit de l’interessat/da
DestinatarisNo se cediran dades a tercers, excepte obligació legal
DretsAccés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament, i dret d’oposició a les decisions automatitzades (Clica aquí per sol·licitud de Drets ARCOPOL)
Informació addicionalPot accedir al detall de la Política de privacitat completa del Club Natació Terrassa a través del següent enllaç

El soci / usuari coneix i consent el tractament de les seves dades per a les finalitats descrites, i en aquells casos que es requereixi el seu consentiment, podrà exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió (“dret a l’oblit”), oposició, portabilitat, limitació del tractament, i dret d’oposició a les decisions automatitzades (drets ARCOPOL) recollits al Reglament (UE) 2016/679 relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d’aquestes dades, a traves de l’espai web: https://clubnatacioterrassa.cat/club/proteccio-de-dades/, o bé exercir els seus drets per comunicació postal, per correu ordinari a l’adreça Avinguda de l’Abat Marcet, s/n · 08225 · Terrassa.

Els afectats també poden realitzar una reclamació davant l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) o de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD).