Logotip del Club Natació Terrassa
Logotip del Club Natació Terrassa
Club Natació Terrassa
Seccions
Natació

Natació adaptada d’alt nivell

Picture of Premsa Club Natació Terrassa
Premsa Club Natació Terrassa

El CN Terrassa acull el Campionat de Catalunya d’Hivern Open de Natació Adaptada

 

És la quarta vegada consecutiva que el club és la seu d’una competició d’aquestes característiques

L’esdeveniment aplegarà 85 nedadors de 17 clubs

La representació del CN Terrassa està formada per disset nedadors

 

El Club Natació Terrassa acollirà el proper dissabte 16 de febrer el Campionat de Catalunya d’Hivern Open de Natació Adaptada, esdeveniment que organitza la Federació Catalana d’Esports per a Cecs (FCECS), amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física i la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals, i que ha estat presentat en roda premsa aquest migdia. L’acte ha comptat amb la presència de la vicepresidenta del club, Cristina Rey; del president de la FCECS, Manel Eiximeno; del director de la competició, Jaume Marcé; i del coordinador de la secció de natació del club, Eugeni López. També hi han estat presents els nedadors del club Marc Lleonart i Pau González, així com el tècnic Carles Millera. Cal destacar que és la quarta vegada consecutiva que el club és la seu d’una competició oficial de natació adaptada.

 

Natació per a tothom

 

En el torn de parlaments, la vicepresidenta del CN Terrassa Cristina Rey ha manifestat que el campionat mostra “la millor cara de l’esport, ja que aplega l’esperit competitiu i ens mostra, a la vegada, la seva força com a element d’integració”. Rey ha aprofitat per convidar els ciutadans a apropar-se a la piscina per veure en directe “una pràctica esportiva que, de ben segur, els sorprendrà i els emocionarà”.

La vicepresidenta ha aprofitat la presentació per recordar el projecte “Natació per a tothom” que el club va emprendre fa tres temporades. “Entenem la natació com un esport inclusiu. Tothom qui vulgui ha de tenir la possibilitat de nedar. Hores d’ara, aquesta reflexió s’ha convertit en realitat”. L’objectiu del projecte, ha explicat, és “cobrir les inquietuds de qualsevol persona que vulgui practicar l’esport de la natació”. En aquest sentit, el projecte “Natació per a tothom” va més enllà de la natació purament competitiva i “amplia el ventall a l’equip de natació adaptada, a l’equip d’aigües obertes i màster i al grup d’entrenament Endurance”. “El campionat que acollirem dissabte suposa una mostra més de la nostra manera d’entendre la natació”, ha conclòs Rey.

 

Una competició de nivell

 

El director de competició Jaume Marcé ha agraït el club la seva aposta per l’esport adaptat, reflectida en l’existència d’un grup de natació adaptada dins de la secció de natació. Marcé ha remarcat la importància del campionat, així com el volum de participació. “Estan inscrits 85 nedadors de 17 clubs diferents, una xifra alta en el marc de la natació adaptada”. El director de competició ha subratllat que, per al gruix dels esportistes, “és la cita de referència de la temporada, ja que els nedadors amb opcions de competir en un Mundial o en uns Jocs són una minoria”. Marcé ha recordat que el campionat català servirà per assolir les mínimes per al Campionat d’Espanya per Comunitats Autònomes, que tindrà lloc a Madrid el 30 i 31 de març. “Cal tenir en compte que la selecció catalana es formarà a partir de la cita catalana. Estem, doncs, davant d’una competició rellevant”.

 

 

L’equip més nombrós

 

Per la seva banda, el màxim responsable de la secció de natació Eugeni López ha expressat la seva satisfacció per la “confiança dipositada en l’entitat” per acollir aquest campionat. López ha fet èmfasi novament en la filosofia inclusiva de la secció. “L’àrea de natació aplega màsters, aigües obertes, endurance i natació adaptada. En cas que algun nedador d’adaptada tingui nivell, l’incloem dins dels nostres equips”.

El coordinador de la secció ha destacat que el club és qui presenta un equip més nombrós, amb un total de disset nedadors. “Tractarem de revalidar el títol per equips assolit en el Campionat de Catalunya d’Estiu”, ha manifestat. Tot i reconèixer que la preparació està més dirigida al Campionat d’Espanya, López espera que s’assoleixin bones marques i ha assenyalat Ana Monfà, Judith Pérez, José Luis Corredera, Pau González i Marc Lleonart com a candidats al podi.

 

Club exemplar en matèria inclusiva

 

Finalment, el president de la FCECS Manel Eiximeno ha qualificat el club com a “exemplar” en matèria d’activitats inclusives. “És un model d’inclusió. El fet que un club faci aquesta aposta suposa un impuls notable per a la nostra aspiració d’integrar l’esport adaptat en la seva federació esportiva corresponent”. Eiximeno entén que aquest moviment ha de ser transversal, “de baix cap a dalt”, no només des de les altes esferes. El president de la FCECS ha assegurat que, enguany, el campionat és especialment rellevant per la proximitat amb els Jocs de Tòquio de l’any vinent i ha finalitzat el seu discurs amb una reivindicació. “Demano a l’administració que l’assoliment d’una medalla en uns Jocs, Olímpics o Paralímpics, tingui la mateixa recompensa”.

 

Tres hores de natació

 

La màxima cita catalana, que arrencarà a les 16.00 hores i s’allargarà fins a les 19.00 hores, moment en què tindrà lloc la cerimònia de lliurament de guardons, aplegarà un total de 85 nedadors de 17 clubs. La llista de noms propis del campionat l’encapçalen els medallistes als Jocs Paralímpics Núria Marquès, Óscar Salguero, Miguel Luque i David Levecq; els medallistes en Campionats del Món Toni Ponce i Marian Polo; i el medallista europeu Ariel Schrenck.

 

Un equip de disset nedadors

 

El club presentarà l’equip més nombrós del campionat, format per sis nedadores i onze nedadors, amb l’objectiu de revalidar el títol per clubs assolit en el Campionat de Catalunya d’Estiu, una fita complicada sobre el paper. En l’apartat femení, competiran Ana Monfà (50 i 400 m lliures, 100 m esquena i 50 m papallona), Judith Pérez (50 i 200 m lliures i 50 i 100 m braça), Laura Anguelina Portero (50, 100 i 200 m lliures), Ariadna Oteros (50 m lliures, 50 m esquena i 50 m braça), Irache Torres (50 m lliures, 50 m braça i 50 m esquena) i Mònica Vico (50 m lliures i 50 m esquena).

Així mateix, en el capítol masculí, intervindran Raúl Cobo (50 i 100 m lliures i 50 m braça), Víctor Cobo (50 m esquena i 50 m lliures), José Luis Corredera (50 i 100 m esquena i 50 m lliures), Joan Cortina (50 m braça i 50 m esquena), Raúl Gascón (50 m esquena i 50 m lliures), Pau González (200 i 400 m lliures i 50 i 100 m braça), Marc Lleonart (50 m lliures i 200 m estils), Aidan Lorite (50 i 100 m esquena i 100 m lliures), Enrique Lupiáñez (50 m papallona i 50, 100 i 200 m lliures), Juan Navas (50 i 100 m lliures) i Daniel Pi (50 i 100 m lliures).

 

Força, Terrassa!

Aplicació

Descarrega l’aplicació Mi Club Online al teu mòbil. Un cop instal·lada, escaneja el següent codi QR quan t’ho sol·liciti. D’aquesta manera, es carregarà l’àrea de socis/es del club i podràs iniciar sessió amb el teu codi d’usuari i contrasenya (prem aquí si has oblidat alguna d’aquestes dades).

Codi: GkYTJ1Ir56

POLÍTICA DE PROTECCIÓ DE DADES

L’informem que, en compliment del que preveu la normativa aplicable en matèria de protecció de dades de caràcter personal (Reglament Europeu de Protecció de Dades (UE 2016/679) i Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de Protecció de Dades Personals i garantia dels drets digitals), les dades sol·licitades en quants formularis o espais en què es requereixi la seva identificació dins de la present pàgina web passaran a formar part d’un fitxer titularitat i responsabilitat de CLUB NATACIÓ TERRASSA, amb domicili a Avinguda de l’Abat Marcet, s/n · 08225 · Terrassa, i proveïda de CIF G08360463, Club privat inscrit en el Registre de Clubs i Associacions Esportives, amb el número 3163. L’ús d’aquest lloc web implica l’acceptació d’aquests termes. Si no està d’acord amb ells, li preguem que no utilitzi aquest lloc web.

Informació bàsica de Protecció de Dades
ResponsableCLUB NATACIÓ TERRASSA
FinalitatRecollida de dades amb formulari de contacte
LegitimacióConsentiment explícit de l’interessat/da
DestinatarisNo se cediran dades a tercers, excepte obligació legal
DretsAccés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament, i dret d’oposició a les decisions automatitzades (Clica aquí per sol·licitud de Drets ARCOPOL)
Informació addicionalPot accedir al detall de la Política de privacitat completa del Club Natació Terrassa a través del següent enllaç

El soci / usuari coneix i consent el tractament de les seves dades per a les finalitats descrites, i en aquells casos que es requereixi el seu consentiment, podrà exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió (“dret a l’oblit”), oposició, portabilitat, limitació del tractament, i dret d’oposició a les decisions automatitzades (drets ARCOPOL) recollits al Reglament (UE) 2016/679 relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d’aquestes dades, a traves de l’espai web: https://clubnatacioterrassa.cat/club/proteccio-de-dades/, o bé exercir els seus drets per comunicació postal, per correu ordinari a l’adreça Avinguda de l’Abat Marcet, s/n · 08225 · Terrassa.

Els afectats també poden realitzar una reclamació davant l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) o de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD).