Logotip del Club Natació Terrassa
Logotip del Club Natació Terrassa
Club Natació Terrassa
Seccions
Natació

Acollim el Campionat de Catalunya d’Hivern Open de Natació Adaptada

Picture of Premsa Club Natació Terrassa
Premsa Club Natació Terrassa

El CN Terrassa acull el Campionat de Catalunya d’Hivern Open de Natació Adaptada

 

És la cinquena vegada consecutiva que el club és la seu d’una competició d’aquestes característiques

L’esdeveniment aplegarà 89 nedadors de 18 clubs

La representació del CN Terrassa està formada per setze nedadors

 

 

El Club Natació Terrassa acollirà el proper dissabte 1 de febrer el Campionat de Catalunya d’Hivern Open de Natació Adaptada, esdeveniment que organitza la Federació Catalana d’Esports per a Cecs (FCECS), amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física i la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals, i que ha estat presentat en roda premsa aquest migdia. L’acte ha comptat amb la presència de la vicepresidenta del club, Cristina Rey; del gerent de la FCECS, Omar Font; del director de la competició, Jaume Marcé; i del coordinador de la secció de natació del club, Eugeni López. També hi han estat presents els nedadors del club Daniel Uríos i Pau González, els tècnics Carles Millera i Gemma Soler i el campió del món de natació adaptada Toni Ponce. Cal destacar que és la cinquena vegada consecutiva que el club és la seu d’una competició oficial de natació adaptada.

 

Natació per a tothom

 

En el torn de parlaments, la vicepresidenta del CN Terrassa Cristina Rey ha manifestat que el campionat mostra “la millor cara de l’esport, ja que aplega l’esperit competitiu i ens mostra, a la vegada, la seva força com a element d’integració”. Rey ha aprofitat per convidar els ciutadans a apropar-se a la piscina per veure en directe “una pràctica esportiva que, de ben segur, els sorprendrà i els emocionarà”.

La vicepresidenta ha aprofitat la presentació per recordar el projecte “Natació per a tothom” que el club va emprendre fa quatre temporades. “Entenem la natació com un esport inclusiu. Tothom qui vulgui ha de tenir la possibilitat de nedar. Hores d’ara, aquesta reflexió s’ha convertit en realitat”. L’objectiu del projecte, ha explicat, és “cobrir les inquietuds de qualsevol persona que vulgui practicar l’esport de la natació”. En aquest sentit, el projecte “Natació per a tothom” va més enllà de la natació purament competitiva i “amplia el ventall a l’equip de natació adaptada, a l’equip d’aigües obertes i màster i al grup d’entrenament Endurance”. “El campionat que acollirem dissabte suposa una mostra més de la nostra manera d’entendre la natació”, ha conclòs Rey.

 

Any paralímpic

 

Al seu torn, el gerent de la FCECS Omar Font ha descrit el campionat “com la primera estació de camí als Jocs Paralímpics de Tòquio, circumstància que converteix aquest 2020 en un any molt important per a nosaltres”. Font ha agraït el club la seva predisposició en l’organització del campionat. “Serà la cinquena edició i estarem encantats de continuar aquesta col·laboració en el futur”. El gerent de la FCECS ha recordat que va competir al CN Terrassa com a nedador i ha reconegut que en té molt bons records. “És un plaer nedar en una piscina tan ràpida i accessible com aquesta”.

 

L’estímul de Tòquio

 

Per la seva banda, el director de competició Jaume Marcé ha agraït el club que, un cop més, sigui la seu del campionat. “És un club de referència, sens dubte, i a més, ens fa sentir com a casa, ens sentim part de la família del club, tots els nedadors s’hi troben molt a gust”.

Marcé ha recalcat les característiques especials d’un any amb cita paralímpica. “És diferent, però no només per als que poden anar als Jocs. La màgia de l’any paralímpic es contagia a la resta de nedadors. La veuen i la perceben, ja que aquí neden tots junts. Els nedadors internacionals són un referent i, en aquesta cita, la resta de nedadors poden escalfar amb ells i competir contra ells”. D’entre els participants en la màxima cita catalana, Marcé ha xifrat en sis o set el nombre d’aspirants a Tòquio 2020, tot subratllant que “encara s’ho han de guanyar”. Ha afegit que, en un any paralímpic, “totes les competicions adquireixen una importància extra”. “Com que sempre es parla dels Jocs, el nedador té un estímul constant”.

El director de competició ha afirmat també que, per a molts dels participants, la cita serà una oportunitat per fer mínima per al Campionat d’Espanya que se celebrarà a Madrid el mes de març. Marcé ha aclarit que es concediran medalles en modalitat multidisability, és a dir, als tres millors nedadors de cada prova, als tres que més s’apropin al rècord del món de la seva categoria.

 

Esperit inclusiu sense oblidar el rendiment

 

Finalment, el màxim responsable de la secció de natació del club Eugeni López ha expressat la seva satisfacció per la “confiança dipositada en l’entitat” per acollir aquest campionat. “Ens agrada molt apropar-lo a la ciutat i convido a tothom a que el vingui a veure”. López ha fet èmfasi en la filosofia inclusiva de la secció. “L’àrea de natació aplega màsters, aigües obertes, endurance i natació adaptada. El grup d’adaptada entrena dos dies a la setmana i, en cas que algun nedador tingui nivell, l’integrem dins dels nostres equips perquè incrementi el nombre de sessions i pugui millorar el seu rendiment”.

López ha detallat que els setze nedadors que formen l’equip de natació adaptada prendran part en el campionat. “És una molt bona xifra, n’estem molt satisfets”. El tècnic ha assenyalat els noms d’Ana Monfà, Judith Pérez, Pau González i Sergio Liberati com a candidats a les medalles.

 

Més de tres hores de natació

 

La màxima cita catalana, que arrencarà a les 16.00 hores i s’allargarà fins a les 19.30 hores, aplegarà un total de 89 nedadors de 18 clubs, setze catalans, un valencià i un canari. La llista de noms propis del campionat l’encapçalen els medallistes als Jocs Paralímpics de Rio 2016 Núria Marquès, Óscar Salguero i Miguel Luque; el campió del món Toni Ponce; i els internacionals José Antonio Marí, David Levecq i Marian Polo. Es tracta de la primera competició de l’any en piscina de 50 metres que servirà per afinar l’estat de forma de cara al Campionat d’Espanya per Comunitats Autònomes, que tindrà lloc a Madrid el 21 i 22 de març. Els reptes d’enguany per als nedadors internacionals són el Campionat d’Europa que tindrà lloc a Funchal (Portugal) el mes de maig i, evidentment, els Jocs Paralímpics de Tòquio.

 

Un equip de setze nedadors

 

El club presentarà un equip format per sis nedadores i deu nedadors. En l’apartat femení, competiran Ana Monfà (50 m braça, 100 i 400 m lliures i 100 m esquena), Judith Pérez (50 i 100 m lliures i 50 i 100 m braça), Laura Anguelina Portero (50, 200 i 400 m lliures i 50 m braça), Ariadna Oteros (50 m lliures, 50 m esquena i 50 m braça), Irache Torres (50 m lliures, 50 m braça i 50 m esquena) i Mònica Vico (50 m lliures i 50 m esquena).

Així mateix, en el capítol masculí, intervindran Raúl Cobo (50 i 100 m lliures i 50 m braça), Víctor Cobo (50 i 100 m esquena i 50 m lliures), José Luis Corredera (50 i 100 m esquena i 50 m lliures), Gino León (50 m lliures i 50 m esquena), Pau González (200 i 400 m lliures i 50 i 100 m braça), Sergio Liberati (50 m esquena, 50 i 100 m braça i 200 m estils), Aidan Lorite (50 i 100 m esquena i 50 i 100 m lliures), Enrique Lupiáñez (50 m papallona i 50 i 400 m lliures), Juan Navas (50 m braça i 50 i 100 m esquena) i Daniel Uríos (50 m lliures, 50 m braça i 50 m esquena).

Força, Terrassa!

Aplicació

Descarrega l’aplicació Mi Club Online al teu mòbil. Un cop instal·lada, escaneja el següent codi QR quan t’ho sol·liciti. D’aquesta manera, es carregarà l’àrea de socis/es del club i podràs iniciar sessió amb el teu codi d’usuari i contrasenya (prem aquí si has oblidat alguna d’aquestes dades).

Codi: GkYTJ1Ir56

POLÍTICA DE PROTECCIÓ DE DADES

L’informem que, en compliment del que preveu la normativa aplicable en matèria de protecció de dades de caràcter personal (Reglament Europeu de Protecció de Dades (UE 2016/679) i Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de Protecció de Dades Personals i garantia dels drets digitals), les dades sol·licitades en quants formularis o espais en què es requereixi la seva identificació dins de la present pàgina web passaran a formar part d’un fitxer titularitat i responsabilitat de CLUB NATACIÓ TERRASSA, amb domicili a Avinguda de l’Abat Marcet, s/n · 08225 · Terrassa, i proveïda de CIF G08360463, Club privat inscrit en el Registre de Clubs i Associacions Esportives, amb el número 3163. L’ús d’aquest lloc web implica l’acceptació d’aquests termes. Si no està d’acord amb ells, li preguem que no utilitzi aquest lloc web.

Informació bàsica de Protecció de Dades
ResponsableCLUB NATACIÓ TERRASSA
FinalitatRecollida de dades amb formulari de contacte
LegitimacióConsentiment explícit de l’interessat/da
DestinatarisNo se cediran dades a tercers, excepte obligació legal
DretsAccés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament, i dret d’oposició a les decisions automatitzades (Clica aquí per sol·licitud de Drets ARCOPOL)
Informació addicionalPot accedir al detall de la Política de privacitat completa del Club Natació Terrassa a través del següent enllaç

El soci / usuari coneix i consent el tractament de les seves dades per a les finalitats descrites, i en aquells casos que es requereixi el seu consentiment, podrà exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió (“dret a l’oblit”), oposició, portabilitat, limitació del tractament, i dret d’oposició a les decisions automatitzades (drets ARCOPOL) recollits al Reglament (UE) 2016/679 relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d’aquestes dades, a traves de l’espai web: https://clubnatacioterrassa.cat/club/proteccio-de-dades/, o bé exercir els seus drets per comunicació postal, per correu ordinari a l’adreça Avinguda de l’Abat Marcet, s/n · 08225 · Terrassa.

Els afectats també poden realitzar una reclamació davant l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) o de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD).