Logotip del Club Natació Terrassa
Logotip del Club Natació Terrassa
Club Natació Terrassa
Seccions
Natació

Divuit nedadors afronten el Campionat d’Espanya Open Absolut i Júnior

Picture of Premsa Club Natació Terrassa
Premsa Club Natació Terrassa

Divuit nedadors afronten el Campionat d’Espanya Open Absolut i Júnior

 

 

Divuit nedadors prendran part entre demà i diumenge en el XXI Campionat d’Espanya Open Absolut i en el XXXVII Campionat d’Espanya Júnior d’Hivern en piscina de 50 metres que tindrà lloc a les instal·lacions de Can Llong del CN Sabadell. La competició aplegarà 503 participants de 136 clubs diferents i, com a clau d’accés per a les cites internacionals de la temporada, aplegarà el bo i millor de la natació estatal. En el calendari d’enguany, sobresurten els Jocs Olímpics de Tòquio de finals de juliol. Abans, però, el mes de maig, es disputarà el Campionat d’Europa Absolut a Budapest (Hongria). Les altres dues competicions internacionals programades són el Campionat d’Europa Júnior de Roma (Itàlia), que es desenvoluparà a principis de juliol, i la Universiada de Chengdu (Xina), prevista per al mes d’agost.

La delegació egarenca que es desplaçarà a la ciutat veïna està formada per sis nedadores i dotze nedadors sota la direcció tècnica d’Eugeni López i Cesc Reina. En categoria femenina, competiran Janna Blaya (800 i 1500 m lliures i 400 m estils), Melani Costa (100 i 200 m lliures), Cristina Garcia Kirichenko (100 i 200 m esquena), Aida López (400 i 800 m lliures i 200 m papallona), Andrea Feng Prades (100 i 200 m esquena i 200 m estils) i Claudia Reato (50 m braça).

Així mateix, en l’apartat masculí, intervindran David Benítez (50 i 100 m braça i 50 m papallona), Víctor de Pablo (50, 100 i 200 m braça), Miguel Durán (200, 400 i 800 m lliures), Marcos Gil (400 m lliures), Mario Mollà (50, 100 i 200 m lliures i 50 i 100 m papallona), Guillem Pérez (400 m estils), Jordi Pérez (100 i 200 m braça i 200 m estils), Enrique Prats (50 i 100 m braça), Eric Rodelas (100 i 200 m braça i 400 m estils), Adrià Roy (100 m lliures i 100 m papallona), Adrián Santos (50 m lliures i 50, 100 i 200 m esquena) i Ferran Siré (200 i 400 m lliures i 100 i 200 m papallona).

 

Una competició de caràcter individual

 

El tècnic Eugeni López explica que el campionat esdevé “els trials estatals, la prova per obtenir la classificació per a les competicions internacionals de referència”. Tenint en compte que es tracta d’una cita sense classificació per clubs, l’entrenador local subratlla que els objectius són de caràcter individual. “Els nedadors se centren en proves específiques per assolir una plaça internacional, no van a sumar punts en favor de l’equip com en altres competicions”.

L’entrenador del CN Terrassa assenyala els noms propis amb opcions a formar part de la selecció espanyola per a una competició internacional. “En categoria masculina, Miguel Durán aspira a classificar-se per a l’Europeu tant en 200 com en 400 m lliures i podria formar part del relleu de 4×200 m lliures sempre que la direcció tècnica de la RFEN decidís fer-lo competir a la màxima cita continental per obtenir la classificació per als Jocs, ja que, ara mateix, Espanya no té plaça en 4×200 m lliures per a Tòquio. Així mateix, en l’apartat femení, Melani Costa podria assolir plaça per a l’Europeu en el 4×200 m lliures”. López també esmenta a Ferran Siré i a Mario Mollà com a candidats per aconseguir bitllet per a Budapest. “Altres nedadors, com ara Adrián Santos, David Benítez, Marcos Gil, Cristina Garcia Kirichenko i Andrea Feng Prades, lluitaran per obtenir plaça de finalista”, explica. Quant als nedadors júniors, el bracista Eric Rodelas aspira a ser un dels components del relleu 4×100 m estils que disputarà l’Europeu.

Dit això, López reconeix que no és partidari de fer previsions. “No m’agrada el conte de la lletera”, confessa. “Sí que som conscients que hem treballat bé durant aquest cicle. Sense anar més lluny, vam estar tres setmanes a Sierra Nevada fent entrenaments en alçada amb Miguel Durán, Marcos Gil i Cristina Garcia Kirichenko. Les sensacions són bones. Ho podem fer molt bé, podem millorar els nostres registres, però cal tenir en compte que això és esport i que qualsevol cosa pot passar”.

 

Eliminatòries i finals i medalles en tres categories

 

El Campionat d’Espanya Open Absolut i Júnior es desenvoluparà en doble sessió de matí i tarda pel sistema d’eliminatòries i finals, a excepció de les proves de 800 i 1500 m lliures, que tindran lloc en format contrarellotge. La normativa contempla el lliurament de medalles als tres primers classificats en tres categories, absoluta, absoluta jove (nedadors nascuts el 2001 i 2002 i nedadores nascudes el 2002 i el 2003) i júnior. La competició s’iniciarà a les 9.30 hores i es reprendrà a les 17.30 hores.

 

+ PÀGINA OFICIAL DEL CAMPIONAT

Força, Terrassa!

Aplicació

Descarrega l’aplicació Mi Club Online al teu mòbil. Un cop instal·lada, escaneja el següent codi QR quan t’ho sol·liciti. D’aquesta manera, es carregarà l’àrea de socis/es del club i podràs iniciar sessió amb el teu codi d’usuari i contrasenya (prem aquí si has oblidat alguna d’aquestes dades).

Codi: GkYTJ1Ir56

POLÍTICA DE PROTECCIÓ DE DADES

L’informem que, en compliment del que preveu la normativa aplicable en matèria de protecció de dades de caràcter personal (Reglament Europeu de Protecció de Dades (UE 2016/679) i Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de Protecció de Dades Personals i garantia dels drets digitals), les dades sol·licitades en quants formularis o espais en què es requereixi la seva identificació dins de la present pàgina web passaran a formar part d’un fitxer titularitat i responsabilitat de CLUB NATACIÓ TERRASSA, amb domicili a Avinguda de l’Abat Marcet, s/n · 08225 · Terrassa, i proveïda de CIF G08360463, Club privat inscrit en el Registre de Clubs i Associacions Esportives, amb el número 3163. L’ús d’aquest lloc web implica l’acceptació d’aquests termes. Si no està d’acord amb ells, li preguem que no utilitzi aquest lloc web.

Informació bàsica de Protecció de Dades
ResponsableCLUB NATACIÓ TERRASSA
FinalitatRecollida de dades amb formulari de contacte
LegitimacióConsentiment explícit de l’interessat/da
DestinatarisNo se cediran dades a tercers, excepte obligació legal
DretsAccés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament, i dret d’oposició a les decisions automatitzades (Clica aquí per sol·licitud de Drets ARCOPOL)
Informació addicionalPot accedir al detall de la Política de privacitat completa del Club Natació Terrassa a través del següent enllaç

El soci / usuari coneix i consent el tractament de les seves dades per a les finalitats descrites, i en aquells casos que es requereixi el seu consentiment, podrà exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió (“dret a l’oblit”), oposició, portabilitat, limitació del tractament, i dret d’oposició a les decisions automatitzades (drets ARCOPOL) recollits al Reglament (UE) 2016/679 relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d’aquestes dades, a traves de l’espai web: https://clubnatacioterrassa.cat/club/proteccio-de-dades/, o bé exercir els seus drets per comunicació postal, per correu ordinari a l’adreça Avinguda de l’Abat Marcet, s/n · 08225 · Terrassa.

Els afectats també poden realitzar una reclamació davant l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) o de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD).