Osteopatia: per a una millor qualitat de vida

null

L’osteopatia és un sistema holístic de diagnosi i tractament que utilitza les connexions del cos per millorar la salut de manera global. Vaig decidir dedicar-m’hi perquè sentia curiositat per intentar comprendre perquè la gent es posava malalta. Tot el nostre cos i el nostre voltant estan connectats a la nostra ment, la nostra capacitat de llegir el que ens envolta utilitzant els sentits… L’osteopatia analitza com el cos i la seva funció afecten tant a la ment com a tot el que ens envolta.

L’osteopatia busca més els orígens i les causes del problema i tracta el cos de forma global. 

Res a veure amb el treball d’un fisioterapeuta ni amb el quiropràctic. Moltes vegades la confonem amb altres disciplines, però  des del meu punt de vista, la fisioteràpia està dissenyada i pensada per a la rehabilitació muscular concentrant-se exclusivament a la zona afectada, mentre que l’osteopatia busca més els orígens i les causes del problema i tracta el cos de forma global.

L’osteopatia serveix per assolir l’equilibri entre ment i cos, per sentir-nos bé.  Un osteòpata està més interessat en la funció corporal (com es mou, com es connecta…), mentre que els quiropràctics fan una anàlisi molt més estàtica.

Per què no cal estar malalt per anar a l’osteòpata?

La idea és prevenir les malalties. Si mantenim el nostre cos en correcte funcionament, podrem romandre sans. L’objectiu de la gran majoria de pacients és simplement millorar la seva qualitat de vida i la seva salut per evitar futurs problemes. La prevenció és la clau.

És una teràpia per a tots

Sempre cal adaptar els tractaments a les qualitats i condicions específiques de cadascú. Està especialment indicat per a les persones que tenen algun tipus de dolor o que no se senten bé per algun motiu i volen posar solució de forma natural (dolors musculars o d’ossos, migranyes, mals de cap, problemes digestius, de fertilitat…).

Qüestió de temps i diners

Cal analitzar cada pacient individualment, segons cada cas. Si algú s’ha fet mal fa poc, serà més fàcil curar que si el dolor porta anys acumulat. Normalment, en 3 sessions de 45 minuts (50 €), ja s’ha de notar el canvi per a qualsevol problema, encara que potser es necessitin més sessions per a la curació definitiva. Després, en funció de l’edat i estil de vida de la persona, es recomana un seguiment d’entre 1 sessió mensual i 3 sessions a l’any.

És una inversió de present i de futur

Jordi Hurtado Cuartero
Osteòpata EOB ESO

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el ser consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqui l'enllaç per més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies