Secció d'Excursionisme

null
T’has preguntat mai què carai fas pujant una muntanya de 3000 metres, sabent que, després les cinc hores de pujada, tant bon punt arribis al cim hauràs de tornar a baixar? Els teus companys de feina t’han aconsellat anar a un psicòleg, quan els hi has dit que t’has llevat a les sis del matí per anar a caminar….un diumenge? Has desitjat alguna vegada penjar les botes i aficionar-te a esports més tranquils com ara els escacs o la petanca?

I tot i això, quan arriba el dissabte, encara continues tenint “mono” de muntanya?

Company! Tu ets dels nostres. Portes la muntanya a la sang.

Benvingut!

Història de la Secció

L’any 1989, un grup de socis que amb freqüència coincideixen en sortides a la muntanya i en marxes populars acorden crear una secció d’excursionisme. La iniciativa arriba de la mà de Fèlix Güerre, Hipòlit Ruiz i els germans Joaquim i Josep Llavina. En la primera reunió preparatòria, queden gratament sorpresos en comprovar que són una trentena de persones, nombre suficient per constituir-se en secció, fet que succeeix en l’assemblea general de 1991.

Les primeres activitats com a secció estan relacionades amb el senderisme pels entorns naturals propers, Sant Llorenç, Montserrat, etc. El primer any, juntament amb la gent de la secció d’atletisme, aconsegueixen pujar 100 persones al cim de La Pica d’Estats, en tota una demostració de popularitat. Transcorreguts els tres primers anys, augmenten les ganes d’anar més lluny. S’inicien les escalades pirinenques, seguint la tècnica de l’escalada clàssica. El 1998, Toni Pérez Daví puja en solitari al Montblanc i, el 2001, una expedició del Club fa diversos intents de pujar-hi sense èxit. Altres cims alpins ascendits per alguns membres de la secció són el Petit Vert i el Montblanc de Tocoul en les temporades 2002 i 2003. El 2005, es van dur a terme escalades als Dolomites en les famoses Tres Cimas di Lavadero, com ara la Via Normal Cima Piccola di Lavadero, amb 415 metres de recorregut, i la Via Dibona, de 550 metres.

Així mateix, s’organitzen ascensions clàssiques en territori espanyol, com el Tozal del Mallo, o algunes vies al Pedraforca.

Entre el 2004 i el 2006, dues expedicions formades per Juan Carlos Benítez, Xavier Tiburcio, Sílvia Ortiz, David Rodelas, Mari Molina i Javi Montes fa diverses ascensions a cims a la Serralada Blanca de Perú, com l’Ishinca i l’Urus, de més de 5.000 metres, i el Tocllaraju, de més de 6.000 metres. El 2006, l’equip format per Juan Carlos Moreno, Juan Carlos Benítez i Xavier Tiburcio sí que assoleix el cim de la muntanya més alta d’Europa. També en aquesta època s’aconsegueix el cim del Cervino, una muntanya cèlebre als Alps per la seva forma piramidal.

D’altra banda, entre el 2005 i el 2012, s’organitzen unes sortides anuals al Pirineu a càrrec d’un grup de dones per tal de promoure l’alta muntanya entre les dones de la secció. Es fan els cims següents: Comapedrosa, la Gran Facha, Posets, Montardo, Casamanya, Pic Escobes, Cresta de Pondiellos i Bachimala.

El gener de 2012 augmenta el grup amb una secció infantil creada per Alícia Altimira i Mari Molina, en un projecte pràcticament experimental que va acabar durant més de cinc anys. El pas del temps ha incorporat aquests nens, que van començar a fer les primeres passes per la muntanya amb 3, 4 o 5 anys, a la secció.

Avui comparteixen sortides amb la resta de senderistes de la secció, que recorren Sant Llorenç, Montserrat, el Montseny i els Pirineus.

L’espeleologia és una altra activitat que desenvolupa la secció des del principi. Una extensió natural del fet d’explorar la natura és també conèixer les cavitats del subsòl. És també molt popular i hi participen pràcticament tots els socis de la secció, fent sortides bàsicament pel territori català.

Una de les darreres incorporacions de la secció és la construcció d’un rocòdrom, que desperta molt d’interès i un increment de socis considerable. La secció es caracteritza per l’ambient amistós i per l’esperit de companyonia, que fa que els que ja tenen una mica d’experiència ensenyin de bon grat els acabats d’arribar, sempre amb el desig i la il·lusió de transmetre respecte, coneixement i passió per la muntanya i els espais naturals, reconeixent els seus riscos i admirant la seva bellesa. En les sortides de senderisme, es percep el caire intergeneracional que caracteritza la secció, amb grups de totes les edats.

Els delegats de la secció fins ara han estat José Luis Gullón, Manuel Pérez Forte, Bernardo Lozano Garrido, Javier Montes, Àlex Gonzalvo i Joaquim Muñoz Lara.

Organigrama i Informació de la Secció

Delegat

Joaquín Muñoz

Membres de la Comissió

María Jesús Sebastián, Alícia Altimira, Mari Carmen Molina, José Medina i Maria Orriols.

Reunions Informatives

Les reunions setmanals es reprendran el proper mes de març. Es faran al mòdul de la secció d’excursionisme els divendres de 20.00 a 21.00h.

Correu electrònic de contacte: excursionisme@clubnatacioterrassa.cat

Pàgina web de la secció: www.excursionismecnt.es

Activitats de la secció

La Secció d’Excursionisme del Club Natació Terrassa està oberta a tots aquells socis del club que estiguin interessats en l’excursionisme i en totes les altres activitats relacionades amb la muntanya.

Una secció de gran importància que organitza diferents tipus d’activitats com ascensions, travessies, excursions, marxes… Regularment, programem 2 tipus de sortides:

EXCURSIONS
-Una sortida familiar matinal al Parc de Sant Llorenç del Munt i l’Obac (nivell 1).
-Una sortida de tot el dia per altres indrets de Catalunya, amb més desnivell (nivells 2 i 3).
Les excursions són gratuïtes per als socis, i no cal inscripció prèvia.

ESCALADA
-Fem cursos periòdics per a nens i per a adults.
-Grup fix, en 2 nivells diferents, que realitzen sortides 1 cop al mes. En aquest cas, inscripció i pagament previs.

A més, els nostres socis practiquen altres activitats, com vies ferrades,  escalada, barranquisme, canals, trekkings, etc.

Una sortida familiar matinal al Parc de Sant Llorenç del Munt i l’Obac (nivell 1)
Una sortida de tot el dia per altres indrets de Catalunya, amb més desnivell (nivells 2 i 3)

Programació Setembre 2022

Sortida de Secció

DIA: Diumenge 4 de setembre de 2022.

LLOC: Excursió al Berguedà.

HORA DE SORTIDA: A les 6.30h del matí al C. Jocs Olímpics. 

MÉS INFORMACIÓ: www.excursionismecnt.es

 

Excursió tot el dia NIVELL

Racons de Sant Llorenç

DIA: Diumenge 25 de setembre de 2022.

LLOC: Els Cortins Montcau i Roca Encavalcada.

HORA DE SORTIDA: A les 8.00h del matí al C. Jocs Olímpics. Sortida matinal.

MÉS INFORMACIÓ: www.excursionismecnt.es

 

Excursió matinal NIVELL
  • L’organització es reserva el dret de modificar tot allò que cregui convenient per tal de garantir el bon funcionament de la sortida.
  • Si no es diu el contrari, totes les sortides es realitzen amb cotxes particulars.
  • Se surt PUNTUALMENT a l’hora indicada de la porta lateral del club (C. Jocs Olímpics).
  • El codi de nivells per colors indica la dificultat i l’exigència de cada sortida (distancia, desnivell, tècnica, etc.).
null

Nivell 1

Sortida per a tots els nivells. Recorreguts de 4-5 hores amb un desnivell màxim acumulat de 500 metres. No es requereixen condicions físiques especials però es recomanable una mínima condició física.
null

Nivell 2

Sortida per a caminants habituals. Recorreguts de 5-10 hores amb un desnivell màxim acumulat de 1000 metres. Es requereix una bona forma física però no coneixements específics de muntanya.
null

Nivell 3

Sortida per a caminants experts. Recorreguts de fins a 12 hores sense desnivell màxim. Es requereixen coneixements tècnics i experiència en alta muntanya a més d’una bona condició física.

Secció d'Excursionisme

Quotes
TARIFES DE PREUS QUOTA SECCIÓ (SETEMBRE)
Soci individual major 18 anys 16 €
Soci individual juvenil menor 18 anys 11 €
Soci major de 65 anys 11 €

La quota de la secció és un pagament únic.
Tots els esportistes que pertanyin a les seccions esportives han de ser socis de l´entitat

Llicència Federativa

Caldrà fer la renovació de la llicència federativa el mes de desembre o gener i es pagarà al Punt d’Atenció al Soci. Un cop fet aquest pagament, es farà la tramitació des de Secretaria Esportiva.

Reunions informatives

Divendres de 20.00 a 21.00h a la Sala d’Excursionisme (mòdul al costat del rocòdrom).

Atenció!

És responsabilitat del pare, mare o tutor legal (en el cas dels menors d’edat), i dels esportistes majors d’edat, facilitar les dades de contacte actualitzades (correu electrònic i telèfon) per tal de poder rebre tota la informació oficial de la secció i del Club.

Galeria d'Imatges

Podeu veure fotos de la secció a http://excursionismecnt.blogspot.com/p/links.html

Notícies de la Secció d'Excursionisme

Visiteu la web www.excursionismecnt.es

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el ser consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqui l'enllaç per més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies