Secció de Triatló

null
Creada al 1991, la secció va tenir, des de l’inici, un objectiu primordial: gaudir practicant triatló. Des de llavors, al club sempre hi ha hagut aquesta filosofia.

Història de la Secció

La secció de triatló va ser creada en l’assemblea general de socis de 1991. Aquest esport és relativament jove, ja que apareix a Catalunya a mitjan dels anys 80 del segle passat i el CN Terrassa és el primer club terrassenc en acollir aquesta especialitat. Entre els fundadors de la secció es troben pioners d’aquest esport al nostre país com Xavi Rico, Toni Arnau i Albert López, que participen a la primera cursa triatleta l’any 1986. Els primers triatletes són esportistes veterans que provenen d’altres esports, sobretot de la natació. Després dels fundadors, comencen a destacar Jordi Badiella, Jordi Martínez i Mike Ernst. La primera cursa en què es participa és el I Duatló de Catalunya que se celebra a Banyoles l’any 1992, amb la participació de Toni Arnau, Xavi Rico, Jordi Díaz i Albert López. El 1993 i 1994 Jordi López participa en diversos Ironmans i competeix en el mundial de triatló de 1993. El 1994 Jordi Díaz i Xavi Cid es classifiquen també pel campionat del món de triatló. D’aquesta primera època, destaca que els anys 1993, 1994 i 1995 el campionat de Catalunya de Duatló és per a corredors del CN Terrassa, amb els títols de Mateu Farré, José Maria Olivares i Toni Pedrero. Entre 1996 i 1997, entra la segona generació de triatletes, que comencen a competir a una edat molt més jove que els pioners i que donen molt bons fruits en curses a Catalunya. Sobresurten els noms de Jordi Elias, Jordi Valls, Jordi Hurtado, Pol Pagès, Francisco Paquillo Galán, Germán Cerezo i Xavi Cid, que s’especialitza en duatló i arriba a estar entre els deu primers de Catalunya. El 1996 el CN Terrassa organitza el I Doble Triatló (7,5 quilòmetres de natació, 360 de bicicleta i 84,4 de cursa a peu) que és guanyat per l’atleta italià Paolo Guggiola. Aquest any Francisco Galán, Toni Pedrero i Jordi Elias són subcampions de Catalunya en les seves categories. També l’any 1996 s’inicia el patrocini de la secció gràcies a Cicles Moreno.

En els anys següents, els triatletes terrassencs participen principalment en proves de Catalunya. Destaca sobretot Jordi Elias, que s’imposa en diverses ocasions i assisteix a competicions internacionals.

L’any 2000, se celebra per primera vegada el Duatló de Terrassa, en el qual el CN Terrassa aporta 143 duatletes. Jordi Elias és segon per darrere de Josep Maria Pahissa (CN Molins de Rei). En l’apartat femení, venç Montserrat Cinca. El CN Terrassa, integrat per Jordi Elias, Francisco Galán i Jordi Díaz, i el CN Sabadell són guardonats com a millors equips de la cursa. Aquesta cursa es disputa fins l’any 2003. És una etapa de consolidació de la secció i d’èxits notables com la participació de Jordi Elias i Lluís Aguilar amb la selecció espanyola.

L’any 2001, el Club participa en l’organització del I Triatló de Ribera d’Ebre. L’any següent, torna a fer-ho, conjuntament amb el CN Sabadell, en una edició que esdevé campionat de Catalunya. La victòria correspon a Jordi Elias, que aquesta mateixa temporada és segon en el Circuit Català de Duatló i quart en el Triatló Internacional de Barcelona. Cal ressaltar també el títol català juvenil de Lluís Aguilar.

El 2002, Lluís Aguilar i Santi Novellón es proclamen campions d’Espanya per equips amb la selecció catalana. Aguilar, a més, s’imposa en la seva categoria en el Circuit Català de Duatló. Al seu torn, Santi Novellón és campió de Catalunya de Duatló de Muntanya i obté la quarta plaça en el Triatló Internacional de Barcelona. El 2002, Jordi Elias abandona la secció per ingressar en el grup d’entrenament del CAR, amb el qual accedeix a la selecció espanyola que participa en el campionat del Món de Triatló en categoria sub’23 l’any 2004 a Cancún, Mèxic. Elias acaba fitxant per un altre club. També Lluís Aguilar canvia d’equip el 2003, any en què és sisè al campionat d’Europa júnior de duatló i subcampió d’Espanya de triatló.

Després d’una petita davallada en el ritme esportiu de la secció, l’any 2006 es produeix un canvi en la comissió amb Xavi Aloy com a delegat, figura que dona un gran impuls a la secció. El mateix any Jordi Elias entra com a nou entrenador, s’inicien plans d’entrenament específics i es marquen nous objectius esportius per a la secció.

A partir d’aquesta temporada, el nombre de membres de la secció no para de créixer: la temporada 2013-2014, se supera la xifra de 100 membres.

L’any 2007 s’organitza la primera edició de l’Aquatló Infantil de Terrassa, amb més de 50 participants. En les següents edicions, la participació va augmentant fins al punt de consolidar-se com una prova d’èxit dins el calendari de curses infantils. L’any 2008 Ismael Ayestaran entra a la junta com a nou delegat. Aquest mateix any, 3 membres de la secció participen a l’Ironman de Niça. S’inicia, així, una nova època quant a participació en curses de llarga distància. L’any 2010, són 12 els membres de la secció que fan l’Ironman de Niça. Temporada rere temporada, la xifra de participants en aquest tipus de curses no fa més créixer.

Al gener del 2010 es realitza la primera edició del Duatló de Terrassa i de la Cursa de muntanya. Esdevé tot un èxit d’organització i de participació, atès que totalitza més de 600 inscrits entre les dues curses. Després de les dues primeres edicions, la competició va passar a celebrar-se al mes de desembre per situar-se al bell mig de la temporada de duatlons de muntanya i convertir-se en una prova de referència dins del calendari català. Des de la primera edició fins a l’actualitat, la prova s’ha celebrat ininterrompudament amb l’excepció de l’any 2014 que es va haver de suspendre per les grans ventades de la zona del Vallès.

L’any 2011, Dani Charles esdevé el nou delegat, càrrec que manté hores d’ara. Aquell mateix any, ingressa a la secció el primer triatleta cadet. Des d’aleshores, es cada vegada més nombrosa la presència de joves triatletes. La temporada 2015-16, la secció compta ja amb més de 20 membres en categoria sub’23 o menors, fet que en garanteix el futur esportiu. En començar aquesta temporada 2017-2018, Marc Guindo s’incorpora com a segon entrenador de la secció.

Organigrama de la Secció

Delegat

Mireia Fageda

Correu electrònic de contacte: triatlo@clubnatacioterrassa.cat

Equips de la Secció

Només un equip, amb integrants a partir dels 14 anys, que està format per 70 homes i 10 dones.

Horaris dels Grups de la Secció de Triatló

Preus de la Secció de Triatló
TARIFA DE PREUS QUOTA SECCIÓ  (octubre) QUOTA PRESENCIALS (opcional – Octubre a juliol)
Soci 80€ 25€/mes

De setembre de 2023 a agost de 2024.

Entrenaments en dies a concertar. A partir de 16 anys.

Tots els esportistes que pertanyin a les seccions esportives han de ser socis de l´entitat

Atenció!

És responsabilitat del pare, mare o tutor legal (en el cas dels menors d’edat), i dels esportistes majors d’edat, facilitar les dades de contacte actualitzades (correu electrònic i telèfon) per tal de poder rebre tota la informació oficial de la secció i del Club.

Descomptes

Els germans tenen dret al 5% de descompte i, a partir del 3r germà, al 10%.

Rebuts retornats o impagats

La devolució de 2 rebuts domiciliats ocasionarà la pèrdua del dret a assistir al curs i no eximeix el seu pagament. Per recuperar-lo, caldrà pagar els imports pendents i les despeses administratives.

Protocol de baixes

 

TRAMITACIÓ
Caldrà personar-se al Punt d’Atenció al Soci abans del dia 25 del mes anterior a la data de facturació i omplir el full de baixa de l’activitat per tal no generar cap altre rebut a partir de la seva recepció. També es pot enviar e-mail a puntinfo@clubnatacioterrassa.cat abans del dia 25 del mes anterior a la data de facturació sol·licitant la baixa de la
activitat i indicant el nom complet de la persona que es dona de baixa per tal de no generar cap altre rebut.


DURANT EL PERÍODE D’INSCRIPCIÓ I FINS A L’INICI DE L’ACTIVITAT
Les baixes per motius mèdics justificats (caldrà certificat mèdic) es veuran penalitzades amb un 10% sobre l’import de la matrícula en concepte de despeses d’organització i d’ocupació de plaça. Les baixes que es produeixin per voluntat pròpia es veuran penalitzades amb un 20% sobre l’import total de la matrícula en concepte de despeses d’organització i d’ocupació de plaça.

 

UN COP INICIADA L’ACTIVITAT
No es retornarà la matrícula un cop iniciada l’activitat ni els rebuts que s’hagin generat abans de la tramitació de la baixa.

 

Molt important!
No es tindran en compte les baixes comunicades a l’entrenador i/o al coordinador.

Galeria d'Imatges

Actualment no disposem de galeria de fotografies de la secció.

Notícies de la Secció de Triatló

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el ser consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqui l'enllaç per més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies