Secció de Pilota a Mà

null

Història de la Secció

L’èxit rotund d’aquest esport a Catalunya comporta que l’any 1924 es constitueixi la Federació Catalana de Pilota i es presenti aquest esport com a esport d’exhibició als Jocs Olímpics de París. La pilota a mà ja era practicada per nedadors i waterpolistes del CN Terrassa abans de la seva creació com a secció del Club l’any 1935. El primer frontó del CN Terrassa, d’unes dimensions aproximades de 8 x 7 metres, és un frontis que dóna a l’actual carrer Mossèn J. Moncau.

El 8 de desembre de 1935 té lloc a les instal·lacions del Club el primer campionat social de pilota, on participen 24 pilotaris, entre ells molts són coneguts nedadors com Cardellach, Sapés, Vives i Pagès. Com a curiositat, cal destacar que feien les pilotes els mateixos jugadors.

Després de la guerra, els nedadors alternen la pilota a mà amb la natació amb la finalitat de mantenir la condició física, sobretot en les estacions més fredes. La construcció d’un nou frontó a les instal·lacions de la Carretera Martorell provoca que s’incrementi l’interès per jugar-hi entre els socis. A la dècada dels anys 50, es disputen campionats socials en dues categories, amb una participació d’entre vuit i deu parelles en cadascuna. També s’inicien els partits durant la Festa Major a l’any 1964 amb 36 participants.

Un cop a les instal·lacions de l’Avinguda Abat Marcet, la pilota va guanyant progressivament adeptes. Es fa necessari limitar el temps de joc i reservar abans de jugar. Així mateix, augmenten a tres les categories dels campionats socials. Paral·lelament, l’entrada de Joan Costa a la junta directiva del club formalitza i oficialitza la secció. El 1972 sorgeix la idea d’organitzar unes XII Hores de Pilota per donar l’oportunitat de jugar a tots els socis que ho desitgin i per promoure una trobada lúdica.

La participació supera amb escreix les previsions. L’esdeveniment s’envolta aviat d’una litúrgia pròpia, costums que s’acaben convertint en signes d’identitat: l’oferta generosa de menjar i beure en constitueixen el millor exemple.

Pel que fa al vessant competitiu,  es crea l’Escola de Mà l’any 1976 i es participa per primera vegada en els campionats de Catalunya en totes les categories: alevins, infantils, cadets, juvenils, tercera categoria, segona categoria i primera categoria. En totes elles s’aconsegueixen títols de campions i subcampions de Catalunya.

El 25è aniversari d’aquesta cita clau en el marc de la secció, l’any 1996, compta amb la presència del regidor d’Esports de l’Ajuntament de Terrassa, Paco Plaza; del president de la Federació Catalana de Pilota a Mà, Agustí Brugués; i del president del club, Jesús Cortés.

Cal dir que, a la secció, es produeix una transmissió familiar de l’afició per la pilota. Els joves hereten els coneixements d’aquest esport d’algun familiar. Aquest fet ha originat diferents nissagues, de les quals algunes encara continuen en actiu. Cal destacar els Rodríguez, els Redín, els Gorina, els Hortigüela, els Oliva i, actualment, els Gómez. Altres noms que convé subratllar són Gay, Linares, Tudanca, García, Palazón, Ciruelos, Zamora, Infestas, Consola, etc.

La nissaga Rodríguez va ser un referent per als pilotaris del CN Terrassa per la quantitat de torneigs en què van participar i els triomfs que van obtenir. Hores d’ara, la nissaga Gómez és la responsable, juntament amb noves incorporacions, de que el CN Terrassa sigui un club rellevant en tots els campionats i esdeveniments esportius en què participa.

La defunció de Joan Costa i la pèrdua de Bernabé García, dos dels pilars dels pilotaris del Club, comporta una renovació de la comissió de pilota a mà. Esdevé delegat de la secció en José Félix Gómez “Ávila”, càrrec que manté en l’actualitat. El canvi de delegat també va significar un canvi de concepte. Es pretenia que l’esport de la pilota no tingués només un caràcter social dins del club, sinó que els pilotaris terrassencs participessin activament en els tornejos d’arreu de Catalunya i d’Espanya.

Es van tenir diverses iniciatives. Una d’elles va ser que, en morir Joan Costa, l’any 2000 les tradicionals XII Hores van esdevenir Memorial Joan Costa, en reconeixement a la seva tasca a la secció. Una altra iniciativa va ser avançar en una tasca conjunta amb altres clubs i amb la Federació per tal d’aportar idees que contribuïssin a renovar els campionats.

Al llarg d’aquests anys, el CN Terrassa ha participat i continua fent-ho en festivals esportius d’altres entitats com San Fermín, la Mercè, XII Hores Santa Coloma, Fira d’Igualada, Ciutat de Barcelona, entre d’altres. Actualment, el club pren part en campionats federatius com ara el Campionat de Quatre i Mig individual, el campionat per parelles, el campionat de trinquet i el campionat de frontball. També ha aportat representació internacional amb la Federació Catalana en vàries disciplines.

Actualment, els més joves de la secció estan participant en tots els Interescoles estatals, en campionats federatius tant individuals com per parelles. Estan recollint bons resultats i aportant títols al palmarès de la secció de pilota. Tot i ser una secció petita dins d’un gran club, és una secció molt respectada i coneguda pel seu compromís, integritat i valors.

Organigrama de la Secció

Delegat

José Félix Gómez

Coordinador

José Félix Gómez

Monitors

Correu electrònic de contacte: pilota@clubnatacioterrassa.cat

Equips de la Secció de Pilota a Mà

Horaris dels Equips de la Secció de Pilota a Mà

Disposem de dos grups d’entrenament: un d’entrenament i l’altre de competició.

Grups d’Entrenament
GRUPS EDATS DIES HORARIS
GRUP ENTRENAMENT A partir de 16 anys Dimecres de 18.30 a 20.30h
GRUP COMPETICIÓ A partir de 16 anys Dissabte de 15.30 a 20.30h
Tarifes de Preus
TARIFES DE PREUS QUOTA SECCIÓ (setembre)
SOCI 40€
SOCI JUVENIL 20€

Del 5 de setembre de 2022 al 28 de juliol de 2023
Tots els esportistes que pertanyin a les seccions esportives han de ser socis de l´entitat

Atenció!

És responsabilitat del pare, mare o tutor legal (en el cas dels menors d’edat), i dels esportistes majors d’edat, facilitar les dades de contacte actualitzades (correu electrònic i telèfon) per tal de poder rebre tota la informació oficial de la secció i del Club.

Descomptes

Els germans tenen dret al 5% de descompte i, a partir del 3r germà, al 10%.

Rebuts retornats o impagats

La devolució de 2 rebuts domiciliats ocasionarà la pèrdua del dret a assistir al curs i no eximeix el seu pagament. Per recuperar-lo, caldrà pagar els imports pendents i les despeses administratives.

Protocol de baixes

 

TRAMITACIÓ
Caldrà personar-se al Punt d’Atenció al Soci abans del dia 25 del mes anterior a la data de facturació i omplir el full de baixa de l’activitat per tal no generar cap altre rebut a partir de la seva recepció. També es pot enviar e-mail a puntinfo@clubnatacioterrassa.cat abans del dia 25 del mes anterior a la data de facturació sol·licitant la baixa de la
activitat i indicant el nom complet de la persona que es dona de baixa per tal de no generar cap altre rebut.


DURANT EL PERÍODE D’INSCRIPCIÓ I FINS A L’INICI DE L’ACTIVITAT
Les baixes per motius mèdics justificats (caldrà certificat mèdic) es veuran penalitzades amb un 10% sobre l’import de la matrícula en concepte de despeses d’organització i d’ocupació de plaça. Les baixes que es produeixin per voluntat pròpia es veuran penalitzades amb un 20% sobre l’import total de la matrícula en concepte de despeses d’organització i d’ocupació de plaça.

 

UN COP INICIADA L’ACTIVITAT
No es retornarà la matrícula un cop iniciada l’activitat ni els rebuts que s’hagin generat abans de la tramitació de la baixa.

 

Molt important!
No es tindran en compte les baixes comunicades a l’entrenador i/o al coordinador.

Galeria d'Imatges

Actualment no disposem de galeria de fotografies de la secció.

Notícies de la Secció de Pilota a Mà

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el ser consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqui l'enllaç per més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies