Secció de Frontennis

null

Història de la Secció

La construcció d’un frontó reglamentari l’any 1961 és el punt de partida de la pràctica del frontennis al CN Terrassa. Aquest esport fa forat ràpidament en les preferències del socis, de manera que el 1965 la Junta Directiva autoritza l’organització d’un campionat social per parelles, que veu la llum un any després. Diverses mesures demostren els molts socis que hi juguen. Per exemple, el 1969, en paral·lel a unes obres de millora de la instal·lació, s’elabora un reglament del frontó que en limita el temps d’ús i que fixa que, els caps de setmana, es practiqui per parelles per tal que el màxim nombre de socis en gaudeixin. Aquest mateix any arrenca un altre campionat social que es disputa les nits dels dies laborables.

Poc després que Josep Castellà, gran aficionat i jugador de frontennis, entri a formar part de Junta Directiva del Club, el 1972 tenen lloc les primeres XII Hores, amb un èxit notable. Castellà, juntament amb Manel Gonzálvez, exerceixen llavors de delegats de la secció, en un moment de plena efervescència. El 1974 se celebra el primer Campionat de Terrassa. Durant la dècada dels 70 i la dels 80, el Club respira molt ambient de frontennis. Valentí Domingo, primer, i Llorenç Feiner i José Luis Martín, després, prenen el relleu de Castellà i Gonzálvez com a encarregats de la secció, fins a l’arribada de Josep Escoda el 1982, que ocupa el càrrec de delegat fins l’any 1997.

A més del campionat de Terrassa, del social i de les XII Hores, cada any es munta un campionat interescolar. Escoda impulsa un nou torneig, el de Festa Major, que es disputa fins el 1989. Els diversos campionats socials apleguen una setantena de jugadors.

Amb aquestes condicions, a mitjan dels vuitanta es funda l’escola de frontennis, de la qual surten jugadors de nivell que nodriran l’equip que es proclamarà anys després campió d’Espanya de primera categoria i campió de Catalunya en tres ocasions. Noms com els de Jordi Bonet, José González, Pablo Salvador, Sergio Granados i Xavi Santander integren aquesta fornada de frontennistes de qualitat. Santander, fins i tot, aconsegueix una medalla de bronze sub’22 al campionat del Món celebrat a Cuba l’any 1995. Al marge del títol absolut de Divisió d’Honor, s’assoleixen triomfs en el campionat de Catalunya en categoria infantil, juvenil i en primera, segona i tercera categoria absoluta.

Curiosament, la celebració dels Jocs Olímpics té efectes oposats en el delegat de la secció, Josep Escoda, i en la secció mateixa. Mentre Escoda és seleccionat per xiular partits en la cita olímpica, la secció veu com s’enderroca el frontó a causa de les obres prèvies a Barcelona 92. La manca d’aquesta instal·lació obliga el frontennis a compartir espai amb la pilota a mà, fet que repercuteix negativament en el seu dinamisme. A nivell competitiu, l’activitat es manté amb certa normalitat gràcies a que el Club Egara acull partits del campionat de Terrassa i del campionat de Catalunya.

Després dels Jocs, el Club estrena un nou frontó. Es reprèn el campionat social i les XII Hores, però el nombre de jugadors baixa fins a la quarantena. No disposar d’un frontó propi per al frontennis ha afectat, sobretot, el nombre de practicants des del vessant lúdic.

Juan Pérez substitueix Escoda com a delegat de la secció el 1997. Cada cop es fa més evident que manca gent nova que jugui a frontennis. El campionat social es manté, així com el campionat de Terrassa i les XII Hores. Passa, però, que sempre apleguen els mateixos jugadors. Pel que fa al vessant competitiu, l’arribada al Club de la parella integrada per David Solera i Víctor Mariscal l’any 2003 aporta nous èxits. Com a representants de la selecció catalana, aconsegueixen pujar al podi en el prestigiós Torneig Internacional Capitán San Luis de Cuba l’any 2005. Solera, fent parella amb el jugador del Tennis Key Gavà, Daniel López, es penja dues medalles d’or, mentre Víctor Mariscal, amb Sergi Solanas com a parella, obté una medalla de bronze.

L’any 2005 els socis compromissaris aproven l’absorció del CE Bonaire. Aquesta circumstància comporta una ampliació d’espai per jugar a frontennis. Des del mes de gener de 2006, el Club disposa de quatre pistes, una a l’Àrea Olímpica i tres al Pla del Bon Aire. En aquest context, el setembre de 2006, torna a entrar en funcionament, després d’anys d’inactivitat, l’escola de frontennis, promoguda per Xavier Dalmases. Neix amb l’objectiu de formar gent jove que garanteixi la supervivència de la secció, necessitada d’aire fresc. L’escola arrenca amb una quinzena d’alumnes, la majoria dels quals d’entre 15 i 16 anys.

Gràcies a l’escola, Xavi i Pol Dalmases mantenen l’estímul per competir i seguir en aquest esport, ja que l’escola proporciona un relleu generacional necessari. L’any 2007, són dotzens en el Campionat d’Espanya de modalitat preolímpica. L’escola creix any rere any, però l’any 2012 deixa d’estar activa. Si bé els nens més petits es queden sense lloc per jugar, la majoria de nois joves s’incorporen a la secció i la fan augmentar.

L’any 2013, Xavi Dalmases i Mario Cañada s’imposen en el Campionat de Catalunya de Divisió d’Honor. Així mateix, l’equip de Primera Categoria guanya el Campionat de Catalunya per equips després de quinze anys de sequera en aquesta modalitat. El club aconsegueix un nou rècord, amb quinze parelles inscrites en competició catalana oficial, tres de les quals a Divisió d’Honor.

L’any 2014, Xavi Dalmases, amb el madrileny Alberto Sánchez, obté el novè lloc en el Campionat d’Espanya. Les dues temporades següents, Pol Dalmases, fent parella amb Dani López, acumula dos campionats de Catalunya de Divisió d’Honor consecutius. D’altra banda, cal destacar la col·laboració de Sandra Rodríguez en les tasques de gestió de la secció.

El nombre de membres de la secció creix anualment, fins arribar a un total de 45. Tot i això, per prevenir possibles baixes, Xavi Dalmases recupera l’escola de frontennis que, el 2017, aplega una vintena d’alumnes d’entre 6 i 16 anys. S’incentiva el joc amb pilota olímpica, fet que abans no havia estat possible a causa del perfil dels jugadors. La modalitat amb pilota olímpica és l’única que permet competir a nivell mundial. L’any 2017, dos dels tres equips militen a Primera Categoria. Igualment, el club organitza, per primera vegada, un open estatal en modalitat olímpica a les instal·lacions del Pla del Bon Aire, que esdevé tot un èxit. Un altre fet rellevant és que Albert Dominguez, amb només 17 anys, guanya el Màster Català de Pilota Oxone Swift i es proclama campió a l’open estatal de Cogeces del Monte en la modalitat olímpica. Enguany, el club arriba a la fita històrica de comptar amb sis parelles de les dotze que militen a Divisió d’Honor.

Organigrama de la Secció

Delegat

Yolanda Garcia

Comissió

Victor Modenes

Monitor

Victor Modenes

Correu electrònic de contacte: frontennis@clubnatacioterrassa.cat

Equips de la Secció de Frontennis

Horaris dels Equips de l'Escola i de la Secció de Frontennis

L’escola de la secció de Frontennis disposa de grups d’entrenament segons les edats de l’alumne, en modalitat d’iniciació, perfeccionament i tecnificació.

Del 4 de setembre del 2023 al 22 de juny del 2024

 

GRUPS EDATS DIES HORARIS
INICIACIÓ De 6 a 11 anys Dilluns i/o dimecres de 17.30 a 18.30h
PERFECCIONAMENT De 12 a 17 anys Dilluns i/o dimecres de 18.30 a 20.30h
TECNIFICACIÓ Adults Divendres de 17.30 a 19.30h

Nota: Les classes es desenvolupen a les instal·lacions del Pla del Bon Aire

De l’1 de setembre del 2022 al 28 de juliol del 2023

 

GRUPS DILLUNS DIMARTS DIMECRES DIJOUS
A de 20.30 a 22.30h de 20.30 a 22.30h
B de 20.30 a 22.30h de 20.30 a 22.30h
C de 18.30 a 20.30h de 18.30 a 20.30h

Cada jugador anirà a un grup o un altre un cop valorat el seu nivell

+ Equips de l'Escola de Frontennis

Del 4 de setembre del 2023 al 22 de juny del 2024

 

GRUPS EDATS DIES HORARIS
INICIACIÓ De 6 a 11 anys Dilluns i/o dimecres de 17.30 a 18.30h
PERFECCIONAMENT De 12 a 17 anys Dilluns i/o dimecres de 18.30 a 20.30h
TECNIFICACIÓ Adults Divendres de 17.30 a 19.30h

Nota: Les classes es desenvolupen a les instal·lacions del Pla del Bon Aire

+ Equips de la Secció de Frontennis

De l’1 de setembre del 2022 al 28 de juliol del 2023

 

GRUPS DILLUNS DIMARTS DIMECRES DIJOUS
A de 20.30 a 22.30h de 20.30 a 22.30h
B de 20.30 a 22.30h de 20.30 a 22.30h
C de 18.30 a 20.30h de 18.30 a 20.30h

Cada jugador anirà a un grup o un altre un cop valorat el seu nivell

Preus per als equips de l’Escola de Frontennis
Preus per als equips de la Secció de Frontennis
TARIFA DE PREUS QUOTA D’INSCRIPCIÓ (MATRÍCULA)
(juliol)
QUOTA ESCOLA
9 MENSUALITATS
(setembre – maig / juny (1))
Soci 1 dia 65€ 17€
No soci 1 dia 65€ 24€
Soci 2 dies 65€ 28€
No soci 2 dies 65€ 41€
TARIFA DE PREUS QUOTA SECCIÓ (setembre) QUOTA ENTRENAMENT 4 MENSUALITATS (octubre, desembre, febrer i abril)
Soci 47€ 14€

(1) Inscrits al mes d’octubre o posterior, última quota al juny.
Tots els esportistes que pertanyin a les seccions esportives han de ser socis de l´entitat.

 

Classes particulars

 

PERSONES SOCI NO SOCI
1 CLASSE PACK DE 4 1 CLASSE PACK DE 4
1 24€ 84€ 32,50€ 115€
2 31€ 112€ 39€ 140€
3 39€ 144€ 46€ 165€
4 43€ 160€ 54€ 194€
Atenció!

És responsabilitat del pare, mare o tutor legal (en el cas dels menors d’edat), i dels esportistes majors d’edat, facilitar les dades de contacte actualitzades (correu electrònic i telèfon) per tal de poder rebre tota la informació oficial de la secció i del Club.

Descomptes

Els germans tenen dret al 5% de descompte i, a partir del 3r germà, al 10%.

Rebuts retornats o impagats

La devolució de 2 rebuts domiciliats ocasionarà la pèrdua del dret a assistir al curs i no eximeix el seu pagament. Per recuperar-lo, caldrà pagar els imports pendents i les despeses administratives.

Protocol de baixes

 

TRAMITACIÓ
Caldrà personar-se al Punt d’Atenció al Soci abans del dia 25 del mes anterior a la data de facturació i omplir el full de baixa de l’activitat per tal no generar cap altre rebut a partir de la seva recepció. També es pot enviar e-mail a puntinfo@clubnatacioterrassa.cat abans del dia 25 del mes anterior a la data de facturació sol·licitant la baixa de la
activitat i indicant el nom complet de la persona que es dona de baixa per tal de no generar cap altre rebut.


DURANT EL PERÍODE D’INSCRIPCIÓ I FINS A L’INICI DE L’ACTIVITAT
Les baixes per motius mèdics justificats (caldrà certificat mèdic) es veuran penalitzades amb un 10% sobre l’import de la matrícula en concepte de despeses d’organització i d’ocupació de plaça. Les baixes que es produeixin per voluntat pròpia es veuran penalitzades amb un 20% sobre l’import total de la matrícula en concepte de despeses d’organització i d’ocupació de plaça.

 

UN COP INICIADA L’ACTIVITAT
No es retornarà la matrícula un cop iniciada l’activitat ni els rebuts que s’hagin generat abans de la tramitació de la baixa.

 

Molt important!
No es tindran en compte les baixes comunicades a l’entrenador i/o al coordinador.

Galeria d'Imatges

Actualment no disposem de galeria de fotografies de la secció de Frontennis.

Notícies de la Secció de Frontennis

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el ser consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqui l'enllaç per més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies