Secció de Bàsquet

null

La secció de bàsquet del club està formada enguany per gairebé 300 esportistes distribuïts en 25 equips, catorze de categoria masculina i deu de categoria femenina, a més de l’escola.

Història de la Secció

L’estiu de 1991 neix la secció de bàsquet. Arran de la desaparició del Terrassa Bàsquet Club, els jugadors i jugadores d’aquest equip s’integren al CN Terrassa. Com que procedeixen d’un equip en actiu, l’adaptació al nou Club es fa molt ràpidament i en poc temps. La secció s’inicia amb sis equips masculins (dos sèniors, dos júniors i dos cadets) i quatre de femenins (un sènior, un júnior i dos cadets). L’equip sènior ha estat jugant durant molts anys al pavelló de Can Jofresa, escenari dels partits quan era Terrassa Bàsquet Club, fins al trasllat al Pavelló del Pla del Bon Aire el 2005. La missió principal de la secció, a través, bàsicament, de l’escola de bàsquet, és la formació de nois i noies en la tècnica del bàsquet i, sobretot, formar esportistes sans, assumint els valors i actituds que es deriven de la pràctica de l’esport. Aquesta tasca s’ha demostrat molt efectiva.

El setembre del 2000, es crea l’escola de bàsquet, dirigida a nens i nenes de categories aleví i infantil, i dividida en tres grups d’edat. Neix amb la voluntat de formar jugadors i jugadores de qualitat. Els monitors són exjugadors i exjugadores del Club, coordinats per Josep Lluís Salvador.

L’equip sènior femení ha estat qui ha donat més alegries al Club, ja que ha assolit l’ascens a Primera Divisió B en quatre ocasions (1993-1994, 1999-2000, 2001-2002 i 2003-2004). L’equip femení B també ha realitzat grans temporades a Primera Catalana. Una de les jugadores més destacades és Rosa Maria Pérez Triviño, Trivi. Entra al Terrassa Bàsquet Club la temporada 1985-1986 a l’equip cadet. Quatre campanyes més tard, puja al sènior, on s’hi està durant tretze temporades fins que es retira l’any 2002. La temporada 1993-1994 és escollida millor jugadora de la Segona Divisió Nacional per la Federació Catalana de Bàsquet i distingida com a millor jugadora de bàsquet en el sopar del millor esportista de Terrassa 1994. També sobresurten jugadores com Montse Castañé i Leo Medina, que es retiren el 1995 després de deu anys exercint de peces clau de l’equip que ascendeix a primera divisió B. L’octubre de 2001 també reben el seu homenatge les jugadores Magda Soldado i Gemma González. L’equip milita a primera (competició que passa a anomenar-se Copa Catalunya) la temporada 2003-2004, però no pot mantenir-se i descendeix a Primera Catalana.

El sènior femení experimenta un relleu generacional, que encapçalen jugadores com Teresa Oliveras, Marta Feliu i Maria Olmo. Després d’algunes campanyes a Primera Catalana, torna a aconseguir l’ascens a Copa Catalunya la temporada 2007-2008, categoria en què milita fins a la temporada 2009-2010.

El club treballa la pedrera durant diverses temporades i obté molts bons resultats en categories inferiors. Jugadores com Anna Vidal, Marta Piñol o Marta Dinarès s’incorporen al sènior, que puja a Copa Catalunya la temporada 2015-2016. La campanya 2016-2017 és novè i aconsegueix la millor classificació de la història de la secció.

Per la seva banda, l’equip masculí s’ha mantingut de manera satisfactòria a la Primera Catalana des de la temporada 1999-2000. Aquesta campanya finalitza en sisena posició. L’any següent, ocupa la dotzena plaça. Després d’algunes temporades a la part mitjana de la taula, des de l’any 2005 es produeix una millora evident. Sota la direcció d’Abraham Valero, l’equip acaba en quarta posició la lliga 2005-2006 i obté la tercera posició la temporada 2006-2007, plaça que li permet accedir a la promoció d’ascens a Copa Catalunya. Després de superar el Bàsquet Sant Boi i el Rehacsa Salt, els egarencs pugen de categoria. La temporada 2007-2007, no obstant, baixa a Primera Catalana, on s’hi està fins a la campanya 2009-2010, quan aconsegueix l’ascens sota la direcció de Jordi Sociats amb la participació de jugadors històrics com Edu Ulldemolins, Jordi Romero o Jordi Ezequiel.

Malauradament, l’equip torna a perdre la categoria la temporada 2010-2011. Dos anys després, amb Jordi Astilleros i Miquel Fernández com a capitans, s’obté l’ascens. La temporada 2013-2014 l’equip és onzè, la millor classificació de la història a Copa Catalunya. A la promoció, però, baixa de forma agònica en els últims segons. La plantilla experimenta una renovació, amb la incorporació de jugadors com Joan Fitó i Juan Monterrubio i puja novament la temporada 2014-2015. La campanya 2015-2016 ha estat la darrera a Copa Catalunya.

Respecte a l’organització d’esdeveniments, el 1997, el Club organitza la final del campionat de Catalunya júnior femení Preferent al pavelló de Can Jofresa. L’any següent, a la mateixa instal·lació, s’organitzen dues finals del campionat de Catalunya júnior Preferent A. En categoria femenina, el Barcelona Universitari supera el C.B. Lima Horta, mentre que, en l’apartat masculí, el F.C. Barcelona, amb Juan Carlos Navarro i Pau Gasol, s’imposa a la pròrroga al Joventut de Badalona.

El 2000 se celebra la primera edició del Torneig de Nadal Ciutat de Terrassa al Pavelló de Can Jofresa, una competició destinada a les categories de formació més joves i als infantils. El 2001, el torneig pren el nom de Torneig de Reis en celebrar-se al voltant del dia 6 de gener.

Tot i que l’any següent la data es torna a avançar i, per tant, es recupera el nom original, el torneig acaba consolidant-se com a Torneig de Reis. El 2007, compta per primera vegada amb presència internacional: els Wildcats de Zuric, que completen així una experiència d’intercanvi encetada el mes de juliol de 2006, quan l’infantil del Club participa en el Torneig Birch que se celebra a la ciutat suïssa. També competeixen al pavelló del Pla del Bon Aire el Winterthur FC Barcelona, DKV Joventut de Badalona i Albert Disseny CB i Unió Manresana, els equips de base del Ricoh Manresa.

El 2006, el club posa en marxa el Torneig de Bàsquet Terrassenc Cadet i Júnior, que se celebra entre el 19 i el 21 de maig amb un cartell magnífic, en el qual destaquen l’Unelco Tenerife, l’Akasvayu Girona, el Lucentum Alacant, el CB Saragossa o el Ros Casares de València. L’any següent, en el marc del 75è aniversari, el torneig s‘amplia a dos caps de setmana i compta, de nou, amb un nivell de participació esplèndid.

El juliol de 2006, la Federació Catalana de Basquetbol premia Jesús Martínez amb la medalla de plata de la Federació en la XXV Trobada del Bàsquet Català celebrada a Barcelona, en homenatge a la seva contribució en la secció de bàsquet del club durant més de deu anys. És a partir d’aquest any quan la secció experimenta un creixement exponencial, tant en la millora de les instal·lacions com en el nombre de participants. Es passa de 15 equips l’any 2006 a 29 la temporada 2017-2018, un augment basat en l’equilibri entre la línia masculina i femenina, ambdues amb 14 equips, més l’escola de bàsquet, que aplega nens i nenes de 6 i 7 anys. També el 2006 la secció posa en marxa el Campus de Bàsquet d’Estiu amb una vuitantena d’inscrits. Des de llavors, l’activitat no deixa de créixer i aplega 280 nens i nenes l’estiu del 2017, el rècord de participació fins al moment. Així mateix, s’emprenen activitats per dinamitzar la secció, com ara la sortida a tornejos d’Andorra, Saragossa o Sant Sebastià.

El febrer de 2017, neix el Torneig Promeses Infantil en categoria femenina, que aplega alguns dels millors equips del moment com ara el Femení Maresme o el València BC.

Cal subratllar que, el 16 de desembre de 2017, es fa un homenatge als històrics de la secció durant els actes commemoratius del 25è aniversari i es premia a figures tant significatives com Patxi Santandreu, Kiko López o Toni Cortés.

Organigrama de la Secció

Coordinador

Vicente Gómez

Adjunt

Jordi Sociats

Sènior Masculí A

Vicente Gómez

Sènior Masculí B

Antonio Cantón

Júnior Masculí A

Jordi Sociats

Gerard Vázquez

Júnior Masculí B

Jesús Herrera

Júnior Masculí C

Antonio Cantón

Daniel Palma

Cadet Masculí A

Rubén Leiva

Álex Garrido

Cadet Masculí B

Miquel López

Jan López

Cadet Masculí C

Gerard Vázquez

Infantil Masculí A

Antonio Cantón

Santi Muñoz

Infantil Masculí B

Daniel Palma

Nil Gómez

Infantil Masculí C

Gerard Vázquez

Ousmane Thiam

Preinfantil Masculí A

Antonio Cantón

Sergi Segarra

Preinfantil Masculí B

Enric González

Carles Cazorla

Mini Masculí A

Enzo Til

Álex Garrido

Mini Masculí B

Enric González

Carles Cazorla

Premini Masculí

Sergio Montes

Sènior Femení A

Jordi Sociats

Blai Belbel

Sènior Femení B

Eduard Guindo

Enzo Til

Sub’21 Femení

Pol Alsina

Júnior Femení A

Jordi Sociats

Anna Vidal

Júnior Femení B

Vicente Gómez

Sergio Montes

Cadet Femení A

Xavier Pérez

Cadet Femení B

Vicente Gómez

Arnau Barrera

Infantil Femení

Sergio Montes

Denis Dosta

Preinfantil Femení

Pol Alsina

Mariona Vives

Mini Femení A

Sergio Montes

Carla Requena

Mini Femení B

Arnau Barrera

Carla Morata

Mini Femení C

Noemí Garcia

Aina Mulero

Premini Femení

Judith Martín

Maria Navarro

Escola de Bàsquet 1

Anna Vidal

Julia Falces

Escola de Bàsquet 2

Paula Ramiro

Paula Marañón

Marta Guijarro

Delegat Sènior Masculí A

Raúl Elía

Preparador físic

Rubén Leiva

Delegat Júnior Masculí B

Carlos Muñoz

Fisioterapeuta

Xavier Company

Secció Esponsoritzada per
patrocinador-seccio-basquet-I

Correu electrònic de contacte: vgomez@clubnatacioterrassa.cat

Pàgina web de la secció: www.secciobasquetcnt.com

Equips de l'Escola i de la Secció de Bàsquet

La secció de bàsquet del club està formada enguany per gairebé 350 jugadors distribuïts en els 30 equips que integren la secció, divuit de categoria masculina i dotze de categoria femenina, a més de l’escola.

Horaris dels Equips de l'Escola i de la Secció de Bàsquet

Del 5 de setembre de 2022 al 17 de juny de 2023

 

GRUPS EDATS DIES HORARIS
INFANTIL A i B MASCULÍ 2009 Dimarts de 18.45 a 20.00h
Dijous de 17.30 a 18.45h
Divendres de 17.45 a 19.00h
INFANTIL C MASCULÍ 2009 Dimarts i dijous de 18.45 a 20.00h
Divendres de 19.00 a 20.15h
PREINFANTIL A i B MASCULÍ 2010 Dimarts i dijous de 18.45 a 20.00h
Divendres de 19.00 a 20.15h
MINI A i B MASCULÍ 2011-2012 Dimarts i dijous de 17.30 a 18.45h
Divendres de 18.45 a 20.00h (Pere Viver)
PREMINI A i  B MASCULÍ 2013-2014 Dimarts i dijous de 17.30 a 18.45h
INFANTIL FEMENÍ 2009 Dilluns i dimecres de 18.45 a 20.00h
Divendres de 19.00 a 20.15h
PREINFANTIL A i B FEMENÍ 2010 Dilluns i dimecres de 18.45 a 20.00h
Divendres de 17.45 a 19.00h
MINI A i B FEMENÍ 2011 Dilluns i dimecres de 17.30a 18.45h
Divendres de 17.30 a 18.45h (Pere Viver)
MINI C FEMENÍ 2012 Dilluns i dimecres de 17.30 a 18.45h
Divendres de 17.45 a 19.00h
PREMINI 2013-2014 Dilluns i dimecres de 17.30 a 18.45h
ESCOLA DE BÀSQUET 2015-2016 Dilluns i dimecres de 17.30 a 18.45h

 

Del 29 d’agost de 2022 al 17 de juny del 2023

 

GRUPS EDATS DIES HORARIS
SÈNIOR A MASCULÍ 2001 i anteriors Dilluns, dimecres i divendres de 21.30 a 23.00h
SÈNIOR B MASCULÍ 2002-2004 Dimarts, dimecres i divendres de 21.30 a 23.00h
SUB’21 2004 Dimarts, dijous i divendres de 21.15 a 22.45h

JÚNIOR A

 

 

2005-2006 Dimarts de 20.00 a 21.15h
Dijous de 18.45 a 20.00h
Divendres de 16.30 a 17.45h

JÚNIOR B

 

 

2005-2006 Dilluns de 21.00 a 22.15h
Dimecres de 20.45 a 22.00h
Divendres de 16.30 a 17.45h
CADET A MASCULÍ 2007 Dilluns i dimecres de 19.45 a 21.00h
Divendres de 20.00 a 21.15h
CADET B 1 i 3 MASCULÍ 2007-2008 Dimarts, dijous i divendres de 20.00 a 21.15h
SÈNIOR A FEMENÍ 2003 i anteriors Dilluns, dimarts i dijous de 21.30 a 23.00h
SÈNIOR B FEMENÍ 2004 i anteriors Dilluns de 21.30 a 23.00h
Dimecres i dijous de 21.15 a 22.45h

JÚNIOR A FEMENÍ

 

 

2005-2006 Dilluns de 20.00 a 21.30h
Dimecres de 19.30 a 20.45h
Divendres de 16.30 a 17.45h

JÚNIOR B FEMENÍ

 

 

2006 Dilluns de 20.00 a 21.30h
Dimecres de 20.30 a 21.45h
Divendres de 16.30 a 17.45h
CADET A FEMENÍ 2007 Dilluns i dimecres de 18.45 a 20.00h
Divendres de 20.00 a 21.15h
CADET B FEMENÍ 2008 Dilluns, dimecres i divendres de 20.00 a 21.15h

 

+ Equips de l’Escola de Bàsquet

Del 5 de setembre de 2022 al 17 de juny de 2023

 

GRUPS EDATS DIES HORARIS
INFANTIL A i B MASCULÍ 2009 Dimarts de 18.45 a 20.00h
Dijous de 17.30 a 18.45h
Divendres de 17.45 a 19.00h
INFANTIL C MASCULÍ 2009 Dimarts i dijous de 18.45 a 20.00h
Divendres de 19.00 a 20.15h
PREINFANTIL A i B MASCULÍ 2010 Dimarts i dijous de 18.45 a 20.00h
Divendres de 19.00 a 20.15h
MINI A i B MASCULÍ 2011-2012 Dimarts i dijous de 17.30 a 18.45h
Divendres de 18.45 a 20.00h (Pere Viver)
PREMINI A i  B MASCULÍ 2013-2014 Dimarts i dijous de 17.30 a 18.45h
INFANTIL FEMENÍ 2009 Dilluns i dimecres de 18.45 a 20.00h
Divendres de 19.00 a 20.15h
PREINFANTIL A i B FEMENÍ 2010 Dilluns i dimecres de 18.45 a 20.00h
Divendres de 17.45 a 19.00h
MINI A i B FEMENÍ 2011 Dilluns i dimecres de 17.30a 18.45h
Divendres de 17.30 a 18.45h (Pere Viver)
MINI C FEMENÍ 2012 Dilluns i dimecres de 17.30 a 18.45h
Divendres de 17.45 a 19.00h
PREMINI 2013-2014 Dilluns i dimecres de 17.30 a 18.45h
ESCOLA DE BÀSQUET 2015-2016 Dilluns i dimecres de 17.30 a 18.45h

 

+ Equips de la Secció de Bàsquet

Del 29 d’agost de 2022 al 17 de juny del 2023

 

GRUPS EDATS DIES HORARIS
SÈNIOR A MASCULÍ 2001 i anteriors Dilluns, dimecres i divendres de 21.30 a 23.00h
SÈNIOR B MASCULÍ 2002-2004 Dimarts, dimecres i divendres de 21.30 a 23.00h
SUB’21 2004 Dimarts, dijous i divendres de 21.15 a 22.45h

JÚNIOR A

 

 

2005-2006 Dimarts de 20.00 a 21.15h
Dijous de 18.45 a 20.00h
Divendres de 16.30 a 17.45h

JÚNIOR B

 

 

2005-2006 Dilluns de 21.00 a 22.15h
Dimecres de 20.45 a 22.00h
Divendres de 16.30 a 17.45h
CADET A MASCULÍ 2007 Dilluns i dimecres de 19.45 a 21.00h
Divendres de 20.00 a 21.15h
CADET B 1 i 3 MASCULÍ 2007-2008 Dimarts, dijous i divendres de 20.00 a 21.15h
SÈNIOR A FEMENÍ 2003 i anteriors Dilluns, dimarts i dijous de 21.30 a 23.00h
SÈNIOR B FEMENÍ 2004 i anteriors Dilluns de 21.30 a 23.00h
Dimecres i dijous de 21.15 a 22.45h

JÚNIOR A FEMENÍ

 

 

2005-2006 Dilluns de 20.00 a 21.30h
Dimecres de 19.30 a 20.45h
Divendres de 16.30 a 17.45h

JÚNIOR B FEMENÍ

 

 

2006 Dilluns de 20.00 a 21.30h
Dimecres de 20.30 a 21.45h
Divendres de 16.30 a 17.45h
CADET A FEMENÍ 2007 Dilluns i dimecres de 18.45 a 20.00h
Divendres de 20.00 a 21.15h
CADET B FEMENÍ 2008 Dilluns, dimecres i divendres de 20.00 a 21.15h

 

Preus per als equips de l’Escola de Bàsquet
NOMBRE DE JUGADORS/ES TARIFA QUOTA INSCRIPCIÓ (MATRÍCULA)
(juliol)
QUOTA SECCIÓ 9 MENSUALITATS
(setembre – maig o juny (1))
INFANTIL A, B i C MASCULÍ 10 Soci 65€ 28€
PREINFANTIL A i B MASCULÍ 10 Soci 65€ 28€
MINI A i B MASCULÍ 10 Soci 65€ 33€
No soci 65€ 65€
PREMINI A i B MASCULÍ 11 Soci 65€ 33€
No soci 65€ 37€
INFANTIL FEMENÍ 10 Soci 65€ 28€
PREINFANTIL A i B FEMENÍ 10 Soci 65€ 28€
MINI A, B i C FEMENÍ 10 Soci 65€ 33€
No soci 65€ 65€
PREMINI FEMENÍ 11 Soci 65€ 33€
No soci 65€ 37€
ESCOLA DE BÀSQUET 18 Soci 65€ 35€
No soci 65€ 37€
Preus per als equips de la Secció de Bàsquet
NOMBRE DE JUGADORS/ES
TARIFA
QUOTA INSCRIPCIÓ (MATRÍCULA)
(juliol)
QUOTA SECCIÓ
9 MENSUALITATS
(setembre-maig o juny (1))
SÈNIOR A MASCULÍ 11 Soci 0€ 0€
SÈNIOR B MASCULÍ 11 Soci 0€ 24€
SUB’21 MASCULÍ 11 Soci 0€ 36€
JÚNIOR A i B MASCULÍ 11 Soci 65€ 36€
CADET A, B, 1 i 3 MASCULÍ 11 Soci 65€ 36€
SÈNIOR A FEMENÍ 11 Soci 0€ 0€
SÈNIOR B FEMENÍ 11 Soci 0€ 24€
JÚNIOR A i B FEMENÍ 11 Soci 65€ 36€
CADET A i B FEMENÍ 11 Soci 65€ 36€

(1) Inscrits al mes d’octubre o posterior, última quota al juny.
(2) Campanya promoció-captació.


Tots els esportistes que pertanyin a les seccions esportives han de ser socis de l´entitat.

Atenció!

És responsabilitat del pare, mare o tutor legal (en el cas dels menors d’edat), i dels esportistes majors d’edat, facilitar les dades de contacte actualitzades (correu electrònic i telèfon) per tal de poder rebre tota la informació oficial de la secció i del Club.

Descomptes

Els germans tenen dret al 5% de descompte i, a partir del 3r germà, al 10%.

Rebuts retornats o impagats

La devolució de 2 rebuts domiciliats ocasionarà la pèrdua del dret a assistir al curs i no eximeix el seu pagament. Per recuperar-lo, caldrà pagar els imports pendents i les despeses administratives.

Protocol de baixes

 

TRAMITACIÓ
Caldrà personar-se al Punt d’Atenció al Soci abans del dia 25 del mes anterior a la data de facturació i omplir el full de baixa de l’activitat per tal no generar cap altre rebut a partir de la seva recepció. També es pot enviar e-mail a puntinfo@clubnatacioterrassa.cat abans del dia 25 del mes anterior a la data de facturació sol·licitant la baixa de la
activitat i indicant el nom complet de la persona que es dona de baixa per tal de no generar cap altre rebut.


DURANT EL PERÍODE D’INSCRIPCIÓ I FINS A L’INICI DE L’ACTIVITAT
Les baixes per motius mèdics justificats (caldrà certificat mèdic) es veuran penalitzades amb un 10% sobre l’import de la matrícula en concepte de despeses d’organització i d’ocupació de plaça. Les baixes que es produeixin per voluntat pròpia es veuran penalitzades amb un 20% sobre l’import total de la matrícula en concepte de despeses d’organització i d’ocupació de plaça.

 

UN COP INICIADA L’ACTIVITAT
No es retornarà la matrícula un cop iniciada l’activitat ni els rebuts que s’hagin generat abans de la tramitació de la baixa.

 

Molt important!
No es tindran en compte les baixes comunicades a l’entrenador i/o al coordinador.

Galeria d'Imatges

Actualment no disposem de galeria de fotografies de la secció.

Notícies de la Secció de Bàsquet

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el ser consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqui l'enllaç per més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies