Logotip del Club Natació Terrassa
Club Natació Terrassa
Seccions
Natació

Acollim la millor natació!

Premsa Club Natació Terrassa
Premsa Club Natació Terrassa

El CN Terrassa organitza el Campionat d’Espanya Open de Natació Astralpool Absolut i Júnior

 

La competició aplegarà 779 nedadors d’un total de 210 clubs d’arreu de l’estat

 

Entre el 3 i el 7 d’agost, el Club Natació Terrassa organitzarà el CVII Campionat d’Espanya Absolut Open d’Estiu Astralpool i el XLI Campionat d’Espanya Júnior d’Estiu, competicions que reuniran el bo i millor d’aquest esport a nivell estatal. Durant cinc dies, 779 nedadors de 210 clubs diferents convertiran el CN Terrassa en l’epicentre de la natació estatal. L’acte ha estat presentat aquest migdia en una roda de premsa que ha comptat amb la presència del president de la Comissió de Clubs i membre de la Junta Directiva de la Federació Espanyola de Natació (RFEN), Àngel Bernet; del president del CN Terrassa, Jordi Martín; i del màxim responsable de la secció de natació del club, Eugeni López.

 

Compromís amb la natació d’alt nivell

 

En el torn de parlaments, Martín ha remarcat que, per al club, suposa una “satisfacció” organitzar la darrera gran competició d’àmbit estatal de la temporada, “un esdeveniment de màxim nivell”, que s’emmarca “en el nostre compromís d’acollir competicions aquàtiques de rellevància i d’apropar-les als nostres socis”. El president ha recordat que el club va organitzar recentment el Campionat d’Espanya Juvenil Masculí de Waterpolo, de manera que ha volgut agrair “la confiança” de la Federació Espanyola en concedir al club aquests esdeveniments. Així mateix, el màxim responsable de l’entitat ha destacat que la cita és “una nova aportació a la ciutat d’una activitat esportiva de primera magnitud”.

Al seu torn, Bernet ha agraït al club que aculli “el campionat que clou la temporada”, una campanya, ha reconegut, que no ha estat satisfactòria. “A veure si ara gaudim d’uns millors resultats”. El membre de la Junta Directiva de la RFEN ha afirmat que la competició aplegarà “els millors nedadors estatals”, de manera que l’emoció estarà garantida.

 

Posar la cirereta al pastís

 

Per la seva banda, el tècnic Eugeni López ha manifestat que el campionat és una ocasió de “posar la cirereta al pastís, a base de bons resultats” després d’una temporada que ha estat llarga. “Hem preparat la cita perquè sigui així”, ha assegurat. López ha assenyalat que, al marge d’Albert Puig, que segueix recuperant-se de la seva lesió als genolls, tampoc podrà comptar amb Ferran Siré, concentrat a Sierra Nevada per preparar el Campionat del Món Júnior. L’entrenador local ha explicat també que Melani Costa està rebent un tractament a l’espatlla i no arribarà en els millors condicions. “Nedarà els 200 m lliures i ens ajudarà en els relleus”. Dit això, ha subratllat que l’equip compta amb nedadors com Miguel Durán, David Benítez o Evelyne Álvarez, que aspiren a disputar finals i a lluitar per les medalles. “Tenim un equip jove, amb moltes ganes, que es deixaran la pell per fer un bon paper en el seu campionat”.

Quant a la circumstància que la màxima cita estatal se situï en el calendari després del Campionat del Món, López creu que pot passar que els nedadors mundialistes no arribin en el seu millor estat de forma “perquè vénen d’una competició que han preparat a consciència. Ara bé, són uns grans professionals i estic segur que es deixaran a l’aigua tot el que tenen”. El president Jordi Martín ha afegit que es pot fer una altra lectura. “El campionat també pot suposar una segona oportunitat per als nedadors que no han rendit com s’esperava al Mundial. Voldran lluir i demostrar el seu veritable nivell”.

 

Vuit mundialistes a Gwangju

 

El campionat presentarà un cartell d’alt nivell encapçalat per vuit nedadors de la selecció espanyola que ha participat en el Campionat del Món de Gwangju, Marina Garcia (CN Sabadell), Jimena Pérez (CD Gredos San Diego), Hugo González i Juan Francisco Segura (Real Canoe NC) i Lidón Muñoz, Jessica Vall, Àfrica Zamorano i Joan Lluís Pons (CN Sant Andreu), flamant quart classificat en 400 m estils a la cita coreana amb rècord d’Espanya inclòs. Hores d’ara, Mireia Belmonte no figura en la llista d’inscrits.

 

Sistema de competició

 

El campionat s’estructura en nou sessions distribuïdes en cinc jornades. El dissabte 3 d’agost només se celebrarà una sessió de tarda, mentre els altres quatre dies les jornades constaran de sessió de matí i tarda. La màxima cita del calendari estatal es desenvoluparà pel format d’eliminatòries i finals, a excepció dels 800 i els 1500 m lliures i els relleus, que es disputaran en format contrarellotge.

La normativa del campionat preveu la disputa de quatre finals: una final A de categoria absoluta amb totes les edats; una final B de categoria absoluta sense nedadors júnior; i dues finals de categoria júnior, C i D, una per cada edat. La categoria júnior aplega els nedadors nascuts els anys 2001 i 2002 i les nedadores nascudes els anys 2002 i 2003.

El programa preveu que els tres primers classificats en categoria absoluta pugin al podi, mentre que, en categoria júnior, es lliuraran tres medalles per prova i any de naixement. Així mateix, s’entregaran trofeus als tres primers en la classificació per clubs masculina i femenina tant en categoria absoluta com en categoria júnior.

 

Horaris

 

Dissabte 3 d’agost. 17.00h

Diumenge 4 d’agost. 9.30 i 17.30h

Dilluns 5 d’agost. 9.30 i 17.30h

Dimarts 6 d’agost. 9.30 i 17.30h

Dimecres 7 d’agost. 9.30 i 17.00h

 

Representació local

 

El CN Terrassa presentarà una convocatòria formada per 9 nedadores i 9 nedadors sota la direcció tècnica d’Eugeni López, Anton Fíguls i Francesc Xavier Reina.

 

Categoria absoluta

 

Evelyne Álvarez. 50, 100 i 200 m braça i 200 m estils

David Benítez. 50 i 100 m braça i 200 m estils

Maria Buch. 50 i 100 m papallona

Carla Campo. 50 i 100 m papallona

Melani Costa. 200 m lliures

Izan Cubillas. 200 m lliures, 200 m esquena i 200 i 400 m estils

Pau Curtu. 200 m esquena

Miguel Durán. 200, 400 i 800 m lliures

Cristina Garcia Kirichenko. 200 m lliures, 50, 100 i 200 m esquena i 200 m estils

Gabriel Gómez. 50 i 100 m lliures i 50 i 100 m papallona

Guillem Lázaro. 50, 100 i 200 m papallona

Jordi Pérez. 50, 100 i 200 m braça i 200 m estils

Eric Rodelas. 100 i 200 m braça

 

Relleus:

4×100 m lliures masculins i femenins

4×200 m lliures masculins i femenins

4×100 m estils masculins i femenins

 

Categoria júnior

 

Víctor de Pablo. 100 i 200 m braça i 200 i 400 m estils

Aida López. 200, 400, 800 i 1500 m lliures i 200 m papallona

Berta Martínez. 50, 100 i 200 m esquena

Judit Molina. Només relleus

Jana Yao Sabrià. Només relleus

 

Relleus:

4×100 m estils femenins

 

 

Seguiment del campionat

 

Els resultats del campionat podran seguir-se a la web de la Federació Espanyola de Natació, https://rfen.es/es/section/absoluto-junior-verano-2019. De la mateixa manera, en la pàgina oficial de Facebook del CN Terrassa, http://www.facebook.com/clubnatacioterrassa, es podran conèixer els resultats més destacats dels representants del club.

 

Força, Terrassa!

Icona de l'aplicació Mi Club Online

Aplicació

Descarrega l’aplicació Mi Club Online al teu mòbil. Un cop instal·lada, escaneja el següent codi QR quan t’ho sol·liciti. D’aquesta manera, es carregarà l’àrea de socis/es del club i podràs iniciar sessió amb el teu codi d’usuari i contrasenya (prem aquí si has oblidat alguna d’aquestes dades).

Codi: GkYTJ1Ir56

Política de cessió de dades

* Li informem que, en compliment del que preveu la normativa aplicable en matèria de protecció de dades de caràcter personal (Reglament Europeu de Protecció de Dades (UE 2016/679) i Ley Orgánica 3/2018, de 5 de diciembre, de Protección de Datos Personales y garantía de los derechos digitales), les dades sol·licitades en el present document passaran a formar part d’un fitxer titularitat i responsabilitat de CLUB NATACIÓ TERRASSA, amb domicili a Avinguda de l’Abat Marcet, s/n · 08225 · Terrassa, i proveïda de CIF G08360463, Club privat inscrit en el Registre de Clubs i Associacions Esportives, amb el nombre 3163.

Informació bàsica de Protecció de Dades
ResponsableCLUB NATACIÓ TERRASSA
FinalitatRecollida de dades amb formulari de contacte
LegitimacióConsentiment explícit de l’interessat/da
DestinatarisNo se cediran dades a tercers, excepte obligació legal
DretsAccés, rectificació, cancel·lació, oposició, així com la resta de drets recollits en la normativa Europea
Informació addicionalPot accedir a la informació detallada de Protecció de Dades a la pagina web del Club, https://clubnatacioterrassa.cat/avis-legal/


El soci / usuari coneix i consent el tractament de les seves dades per a les finalitats descrites, i en aquells casos que es requereixi del seu consentiment,  podrà exercir els seus drets d’accés, rectificació, cancel·lació, oposició, així com la resta de drets recollits en la normativa Europea, mitjançant correu electrònic al Delegat de Protecció de Dades a l’adreça rgpd@clubnatacioterrassa.cat, identificant-se com a soci / usuari o representant legal, especificant l’exercici dels seus drets en la seva sol·licitud, o bé exercitar els seus drets per comunicació postal, per correu ordinari a l’adreça (domicili social) anteriorment indicada.