Logotip del Club Natació Terrassa
Club Natació Terrassa
Seccions
Natació

Acollim la Copa d’Espanya de Clubs de Natació Divisió d’Honor

Premsa Club Natació Terrassa
Premsa Club Natació Terrassa

Acollim la Copa d’Espanya de Clubs de Natació Divisió d’Honor

 

 

 

El CN Terrassa acollirà el 21, 22 i 23 de desembre la XXXII Copa d’Espanya de Clubs de Natació de Divisió d’Honor, la competició per equips de referència de la temporada que aplegarà els vuit millors clubs de l’Estat en categoria masculina i femenina. L’esdeveniment, que s’emmarca en la commemoració del 90è aniversari de l’entitat, ha estat presentat aquest matí en una roda de premsa que ha comptat amb la presència del president del club Joan Herrera; del regidor d’Esports de l’Ajuntament de Terrassa Miguel Ángel Moreno; del vicepresident primer de la Federació Espanyola de Natació Enric Bertran; i del entrenador del primer equip de natació del club Raúl Navalón.

 

Satisfacció i orgull

 

En el parlament inicial, el president Joan Herrera ha agraït a la Federació Espanyola de Natació “la confiança dipositada en el club per organitzar un esdeveniment d’aquestes característiques”. El màxim responsable de l’entitat ha expressat que suposa “una satisfacció i un orgull, especialment enguany, en què commemorem el 90è aniversari de la fundació del Club Natació Terrassa. Sens dubte, aquesta Copa d’Espanya de Clubs de Natació de Divisió d’Honor és una cita central de la celebració”.

Herrera ha afirmat que la competició reflecteix el compromís del club per “acollir esdeveniments de rellevància” i ha remarcat que la Copa d’Espanya de Clubs de Natació “contribuirà a augmentar el nombre de competicions de categoria que se celebren a la ciutat, una voluntat que es mantindrà constant durant tota la temporada i que és conseqüent amb el nostre rol d’entitat de referència de Terrassa”. Finalment, el president ha fet una crida a la ciutat per tal que s’apropi a les instal·lacions a gaudir de la natació de qualitat. “Seran tres dies ideals per descobrir-la”.

Al seu torn, Miguel Ángel Moreno ha destacat que Terrassa serà, un cop més, seu d’una gran competició esportiva estatal “gràcies al club”. El regidor d’Esports ha manifestat que el CN Terrassa “és una entitat de referència al país i també a nivell internacional” i ha felicitat el club “en aquest any especial, en què commemora el 90è aniversari”. Moreno s’ha mostrat “convençut” de que la Copa d’Espanya serà “un èxit esportiu i d’organització” i l’ha qualificat com a “una nova oportunitat de donar a conèixer Terrassa a través de l’esport i projectar-la a l’exterior”.

Finalment, Enric Bertran ha subratllat que acollir la Copa d’Espanya “és una manera molt emblemàtica de celebrar el 90è aniversari”. El vicepresident primer de la Federació Espanyola de Natació l’ha definida com “una competició que representa l’esperit dels nostres clubs que, al final, són l’essència de les nostres federacions”. Bertran ha explicat que la Copa d’Espanya de Clubs de Natació estrena format, atès que la Divisió d’Honor se celebra de forma separada a la Primera Divisió i la Segona Divisió, que tindran lloc a Gijón.

 

Màxima ambició

 

El tècnic Raúl Navalón ha exhibit ambició en referir-se a l’objectiu de l’equip masculí. “Venim d’un Campionat d’Espanya molt intens, en què hem completat una bona actuació. Podem estar al podi, però crec que podem lluitar contra els millors, com ara el Sabadell o el Canoe, per obtenir la victòria”. L’entrenador barceloní ha posat èmfasi en que l’equip s’ha reforçat amb nedadors de nivell “que ens permeten pensar en pujar al podi o estar encara més amunt”.

Navalón reconeix que competir a casa “ajuda”. “Tindrem el suport dels nedadors de les categories inferiors i facilitats logístiques que sempre sumen”. El màxim responsable de la natació al club no amaga que la incorporació a l’equip dels mundialistes Mario Mollà i Alberto Lozano és cabdal. “Evidentment els hem trobat molt a faltar al Campionat d’Espanya de Sabadell. Són dos reforços que ens aportaran molt dins de l’aigua, però també a nivell de lideratge i de presència dins de l’equip”. Quant a l’equip femení, que competirà a Gijón a Primera Divisió, Navalón remarca que l’objectiu és l’ascens “tot i que ara és més difícil, ja que aplega setze equips en lloc de vuit, de manera que els punts queden més repartits”. “Hem sortit amb molt bones sensacions del Campionat d’Espanya. Les noies han competit molt bé i anem amb moltes ganes per pujar de categoria”, ha afegit.

 

Setze equips i 215 nedadors

 

Categoria masculina Categoria femenina
CN Sabadell CN Sant Andreu
Real Canoe NC CN Sabadell
CN Sant Andreu CD Gredos San Diego
CD Gredos San Diego CDN Bidasoa XXI
CN Terrassa CN Barcelona
CE Mediterrani CN Tenis Elche
Madrid NC Real Canoe NC
CN Ferca San José CE Mediterrani

 

Sistema de competició

 

En la Copa d’Espanya de Clubs, es disputen totes les proves pel sistema de contrarellotge i en dues sèries, la primera amb el segon millor temps d’inscripció de cada club i la segona amb el millor temps d’inscripció de cada club, a excepció dels relleus, en els quals participa un únic equip per club. La posició obtinguda aporta uns punts que es van acumulant fins a establir la classificació final. Al marge de les proves individuals, el programa es completa amb els relleus 4×50, 4×100 i 4×200 m lliures i 4×50 i 4×100 m estils masculins i femenins.

 

Proves individuals: 19-16-14-13-12-11-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 punts

Proves de relleus: 22-16-12-10-8-6-4-2 punts

Els tres primers classificats pujaran al podi per rebre el trofeu acreditatiu de la seva posició (campió, subcampió i tercer classificat), mentre que el setè i el vuitè baixaran a Primera Divisió.

 

Una convocatòria de 14 nedadors

 

El Club Natació Terrassa presentarà una convocatòria formada per 14 nedadors sota la direcció tècnica de Raúl Navalón i Rubén Martínez.

 

Genís Armengol. 100 i 200 m braça

Francho Artal. 200 m papallona i 200 i 400 m estils

Alejandro Calderón. 50 i 100 m esquena

César Castro. 50, 100 i 200 m lliures

Víctor de Pablo. 50, 100 i 200 m braça

Miguel Durán. 200, 400, 800 i 1500 m lliures

Alberto Lozano. 50 i 100 m papallona

Mario Mollà. 50 i 100 m lliures i 50 i 100 m papallona

Oriol Pérez. 200 m esquena

Guillem Ramia. 50, 100 i 200 m esquena i 50 m braça

Eric Rodelas. Reserva

Adrià Roy. Reserva

Pedro Ruano. 800 i 1500 m lliures i 200 i 400 m estils

Ferran Siré. 400 m lliures i 200 m papallona

 

 

*Pot haver-hi canvis dels nedadors que disputen cada prova

 

+ INFORMACIÓ COPA D’ESPANYA CLUBS DE NATACIÓ DIVISIÓ D’HONOR

 

Força, Terrassa!

Icona de l'aplicació Mi Club Online

Aplicació

Descarrega l’aplicació Mi Club Online al teu mòbil. Un cop instal·lada, escaneja el següent codi QR quan t’ho sol·liciti. D’aquesta manera, es carregarà l’àrea de socis/es del club i podràs iniciar sessió amb el teu codi d’usuari i contrasenya (prem aquí si has oblidat alguna d’aquestes dades).

Codi: GkYTJ1Ir56

Política de cessió de dades

* Li informem que, en compliment del que preveu la normativa aplicable en matèria de protecció de dades de caràcter personal (Reglament Europeu de Protecció de Dades (UE 2016/679) i Ley Orgánica 3/2018, de 5 de diciembre, de Protección de Datos Personales y garantía de los derechos digitales), les dades sol·licitades en el present document passaran a formar part d’un fitxer titularitat i responsabilitat de CLUB NATACIÓ TERRASSA, amb domicili a Avinguda de l’Abat Marcet, s/n · 08225 · Terrassa, i proveïda de CIF G08360463, Club privat inscrit en el Registre de Clubs i Associacions Esportives, amb el nombre 3163.

Informació bàsica de Protecció de Dades
ResponsableCLUB NATACIÓ TERRASSA
FinalitatRecollida de dades amb formulari de contacte
LegitimacióConsentiment explícit de l’interessat/da
DestinatarisNo se cediran dades a tercers, excepte obligació legal
DretsAccés, rectificació, cancel·lació, oposició, així com la resta de drets recollits en la normativa Europea
Informació addicionalPot accedir a la informació detallada de Protecció de Dades a la pagina web del Club, https://clubnatacioterrassa.cat/avis-legal/


El soci / usuari coneix i consent el tractament de les seves dades per a les finalitats descrites, i en aquells casos que es requereixi del seu consentiment,  podrà exercir els seus drets d’accés, rectificació, cancel·lació, oposició, així com la resta de drets recollits en la normativa Europea, mitjançant correu electrònic al Delegat de Protecció de Dades a l’adreça rgpd@clubnatacioterrassa.cat, identificant-se com a soci / usuari o representant legal, especificant l’exercici dels seus drets en la seva sol·licitud, o bé exercitar els seus drets per comunicació postal, per correu ordinari a l’adreça (domicili social) anteriorment indicada.