Logotip del Club Natació Terrassa
Club Natació Terrassa
Seccions
Waterpolo

El camí cap a Europa del sènior femení de waterpolo

Premsa Club Natació Terrassa
Premsa Club Natació Terrassa

El camí cap a Europa del sènior femení de waterpolo

 

El conjunt de Xavi Pérez disputarà el play-off pel títol i competició continental per primer cop a la història 

 

 

El 8 de maig de 2010 el sènior femení de waterpolo va aconseguir la fita de l’ascens a Divisió d’Honor després de superar el CN Sant Feliu en la promoció. Gairebé onze anys després, el conjunt de Xavi Pérez ha assolit un nou punt d’inflexió en la seva trajectòria com a equip, la tercera posició a la màxima categoria estatal, plaça que el classifica, per primer cop a la història, per disputar el play-off pel títol i competició europea la temporada vinent.

Entre un èxit i l’altre, el CN Terrassa ha anat oferint proves de la seva evolució. L’any 2013 va sorprendre tothom en accedir a la final de la Copa de la Reina en la seva tercera temporada a l’elit. Posteriorment, ha estat finalista del torneig del KO dues vegades més, el 2018 i l’any passat, el 2020. En els tres casos, el conjunt de Xavi Pérez va caure contra el gran dominador del waterpolo estatal durant la darrera dècada, el CN Sabadell, si bé en l’edició del 2020 el desenllaç, amarg, va arribar a la tanda de penals.

 

Recerca contínua de reptes

El tècnic local explica que, des del principi, l’equip sempre s’ha fixat reptes per créixer. “Des del dia que pugem a Divisió d’Honor, busquem noves fites. Mai hem volgut quedar-nos on estem. Primer, l’objectiu va ser disputar la Copa de la Reina; després, classificar-nos per al play-off i per competició europea. I ara tractarem de guanyar un títol. La idea sempre ha estat somiar en gran”. Dit això, Pérez subratlla que l’evolució ha de ser “progressiva” i que “no cal córrer més del compte” per assolir noves fites.

En aquest sentit, l’entrenador egarenc remarca que el salt qualitatiu ha estat possible gràcies a l’assimilació any rere any amb l’equip masculí. “Primer amb el Dani Nart com a responsable de la secció i, després, amb el Dídac Cobacho, la voluntat ha estat equiparar ambdós conjunts. D’entrenar només als vespres, passem a fer doble sessió i a disposar de condicions de treball òptimes”.

 

Una aposta ambiciosa que accelera l’evolució

 

La temporada passada, el club va dissenyar un projecte ambiciós per tal que el conjunt femení pogués accedir a jugar competició europea, tal com passa amb l’equip masculí. Per aconseguir-ho, va reforçar el planter amb quatre incorporacions de màxim nivell. Va recuperar Paula Leitón, una jugadora formada a la pedrera que havia marxat al CN Sabadell tres temporades abans. La boia egarenca va arribar acompanyada de dues internacionals més, Bea Ortiz i Pili Peña, i d’Olga Domènech, capitana del rival vallesà. L’equip va estar a punt d’obtenir el primer títol de la història del club, però va perdre la Copa de la Reina en una tanda de penals dramàtica. Posteriorment, quan es trobava en plena progressió, la pandèmia ho va aturar tot. “Crec que, llavors, ja estàvem en condicions d’assolir l’objectiu i, fins i tot, de lluitar per la lliga”, confessa Pérez.

Enguany, el projecte s’ha consolidat amb l’arribada de la boia madrilenya Paula Camus, un dels valors emergents del waterpolo estatal. Segons el tècnic terrassenc, “comptar amb aquestes jugadores tan importants accelera el procés de creixement”. Pérez en destaca la seva aportació. “Per tal que les jugadores de la pedrera puguin progressar, cal que comparteixen planter amb waterpolistes de primer nivell. És la combinació perfecta per millorar, l’equilibri ideal”. “Jugadores com la Paula Leitón o la Bea Ortiz esdevenen referents per a la nostra base, no només perquè siguin el mirall en què volen reflectir-se, sinó també per l’aprenentatge que suposa veure-les entrenar dia rere dia”, afegeix.

 

Classificació Lliga Divisió d’Honor Femenina

 

Temporada Posició
2010-2011 9a
2011-2012 8a
2012-2013 8a
2013-2014 6a
2014-2015 6a
2015-2016 8a
2016-2017 5a
2017-2018 5a
2018-2019 6a
2019-2020 5a
2020-2021 3a

 

Força, Terrassa!

Icona de l'aplicació Mi Club Online

Aplicació

Descarrega l’aplicació Mi Club Online al teu mòbil. Un cop instal·lada, escaneja el següent codi QR quan t’ho sol·liciti. D’aquesta manera, es carregarà l’àrea de socis/es del club i podràs iniciar sessió amb el teu codi d’usuari i contrasenya (prem aquí si has oblidat alguna d’aquestes dades).

Codi: GkYTJ1Ir56

Política de cessió de dades

* Li informem que, en compliment del que preveu la normativa aplicable en matèria de protecció de dades de caràcter personal (Reglament Europeu de Protecció de Dades (UE 2016/679) i Ley Orgánica 3/2018, de 5 de diciembre, de Protección de Datos Personales y garantía de los derechos digitales), les dades sol·licitades en el present document passaran a formar part d’un fitxer titularitat i responsabilitat de CLUB NATACIÓ TERRASSA, amb domicili a Avinguda de l’Abat Marcet, s/n · 08225 · Terrassa, i proveïda de CIF G08360463, Club privat inscrit en el Registre de Clubs i Associacions Esportives, amb el nombre 3163.

Informació bàsica de Protecció de Dades
ResponsableCLUB NATACIÓ TERRASSA
FinalitatRecollida de dades amb formulari de contacte
LegitimacióConsentiment explícit de l’interessat/da
DestinatarisNo se cediran dades a tercers, excepte obligació legal
DretsAccés, rectificació, cancel·lació, oposició, així com la resta de drets recollits en la normativa Europea
Informació addicionalPot accedir a la informació detallada de Protecció de Dades a la pagina web del Club, https://clubnatacioterrassa.cat/avis-legal/


El soci / usuari coneix i consent el tractament de les seves dades per a les finalitats descrites, i en aquells casos que es requereixi del seu consentiment,  podrà exercir els seus drets d’accés, rectificació, cancel·lació, oposició, així com la resta de drets recollits en la normativa Europea, mitjançant correu electrònic al Delegat de Protecció de Dades a l’adreça rgpd@clubnatacioterrassa.cat, identificant-se com a soci / usuari o representant legal, especificant l’exercici dels seus drets en la seva sol·licitud, o bé exercitar els seus drets per comunicació postal, per correu ordinari a l’adreça (domicili social) anteriorment indicada.