Cursos de Natació

null
La natació és una activitat apta per a totes les edats i nivells. Es pot practicar en companyia o en solitari i en totes les èpoques de l’any. Es tracta d’un esport tan beneficiós que sempre és bon moment per aprendre a practicar-lo.

Cursos de Natació

Cursos de Natació i de Capacitació Aquàtica Temporada 2021-2022

Al Club Natació Terrassa incentivem la pràctica d’aquest esport en nivells formatius, competitius i d’alt rendiment. Estimem el mèdi aquàtic i volem transmetre a tots els esportites valors com el compromís, el respecte o la responsabilitat. Al Club oferim unes instal·lacions de primer nivell per practicar l’esport més saludable. Porta un banyador, un casquet de bany i ulleres. No et cal res més per gaudir de l’aigua.

Inscripcions Calendari Festius

Socis: a partir del 29 de juny de 2021 (on line)

No socis: a partir del 13 de juliol de 2021 de forma presencial

Temporada Inici: Setmana del 20 al 27 de setembre de 2021

Finalització (segons el dia que fa el curset):

Dilluns 20 de juny de 2022

Dimarts 31 de maig de 2022

Dimecres 25 de maig de 2022

Dijous 2 de juny de 2022

Divendres 3 de juny de 2022

Dissabte 4 de juny de 2022

 • 11 i 12 d’octubre de 2021
 • 1 de novembre de 2021
 • 6, 7 i 8 de desembre de 2021
 • Vacances de Nadal: del 23 de desembre de 2021 al 9 de gener de 2022 (ambdós inclosos)
 • Vacances de Setmana Santa: de l’11 al 18 d’abril de 2022 (ambdós inclosos)
 • 6 de juny de 2022

Joves, Adults i Gent Gran

Temporada 2021-2022
Ensenyament

Iniciació als fonaments tècnics del medi aquàtic. Utilitzem material auxiliar per facilitar l’aprenentatge i l’experiència. S’assoleixen els recursos necessaris que permetran l’evolució tècnica en etapes futures.

Perfeccionament

Seguirem treballant la posició hidrodinàmica. Desenvoluparem la tècnica bàsica dels estils de natació (crol, esquena, braça, inici papallona) i millorarem la condició física.

Grups d’entrenament

Un cop assolit el domini de les competències bàsiques i un bon nivell a l’hora de nedar els diferents estils, en aquesta etapa començarem a introduir una progressió de tasques tècniques amb exigències de condició física.

Nens/Nenes

Nadons / Llar d'Infants
Descobriment. De 4 a 24 mesos

Activitat que es duu a terme amb la mare o el pare a l’aigua. És l’oportunitat ideal per introduir l’infant en el medi aquàtic i activar els reflexos i reaccions que disposen. Mitjançant l’estimulació corporal i psicomotora, els animarem a explorar i desenvolupar la confiança en el medi.

Adaptació. De 24 a 36 mesos.

En aquesta fase els pares continuen compartint amb els seus fills l’exploració de les posicions del cos i l’equilibri per, progressivament, deixar d’acompanyar-los a l’aigua. Els infants assoleixen les competències aquàtiques per moure’s per sota i per sobre l’aigua, a més d’entrar i sortir de l’aigua amb facilitat. Treballarem l’autonomia, la competència per respirar i la immersió. El nostre objectiu és que gaudeixin del medi aquàtic.

Educació Infantil
Ensenyament
 • Dofí blanc (Adaptació al medi aquàtic): Fomentem el control i la consciència corporal. Es treballa
  amb ajut de material auxiliar l’autonomia, les habilitats aquàtiques i l’apnea. Començaran a ser capaços de fer desplaçaments més llargs amb elements de sustentació sempre al seu ritme i gaudint del medi aquàtic.
 • Dofí groc, dofí vermell, dofí taronja (Adaptació al medi aquàtic assolida): Es treballa amb i sense ajut del material auxiliar l’autonomia, la destresa, l’apnea, la flotabilitat i el lliscament. Incidirem en el batut de peus. El nostre objectiu serà aconseguir una bona posició del cos en els desplaçaments tant en posició ventral com dorsal.
 • Dofí verd: Es treballa la posició del cos, tant en desplaçament ventral com dorsal, la resistència i les habilitats. El nostre objectiu serà començar a treballar conceptes tècnics dels estils crol i esquena. Milloraran la sensibilitat amb l’aigua principalment amb equilibris i remades.
Perfeccionament
 • Dofí blau: En aquest nivell, el nen es desplaça 25 m en posició ventral, començant a treure els braços de
  l’aigua i iniciant la respiració lateral, i uns 12 m en posició dorsal amb una bona posició del cos. Busquem millorar les competències aquàtiques bàsiques que necessitaran més endavant. Introduïm les habilitats de cames de waterpolo, els llançaments i les recepcions.
Educació Primària
Nivell Iniciació Aquàtica
 • Cavallet blanc: Encara no té una adaptació completa al medi aquàtic. Aprendran a utilitzar un ampli i variat ventall d’habilitats adequadament. Incidirem en l’autonomia, l’apnea i la flotabilitat per aconseguir fer els desplaçaments amb una bona posició del cos.
 • Cavallet blau: El nen ja es desplaça 12m en posició ventral. Treballarem l’apnea, la flotabilitat, l’equilibri i les habilitats necessàries per aconseguir que el desplaçament ventral i el dorsal sigui amb una bona posició corporal. Buscarem un moviment estable vertical utilitzant el moviment de cames de waterpolo.
 • Cavallet groc: En aquest punt, el nen neda 25m en posició ventral, tot i que li manca tècnica. També comença a desplaçar-se en posició dorsal. Proposarem tasques específiques per seguir avançant en les habilitats bàsiques, la respiració en crol, la coordinació de l’esquena i tirar-se de cap.
Educació Primària i Secundària
Nivell Bronze
 • Cavallet negre: L’alumne ja neda 25m de crol coordinant la respiració lateral i 25m d’esquena. En aquesta
  etapa, dotarem els alumnes d’una àmplia i variada gama d’activitats que els permeti incorporar la base motriu que facilitarà l’aprenentatge dels fonaments tècnics: Lliscar, Rotar i Ondular, Davant i Darrere, Remades i el moviment de cames de waterpolo.
Educació Primària, Secundària i Majors de 16 anys
Nivell Plata
 • Cavallet taronja: L’alumne ja neda crol coordinant la respiració lateral i 25m d’esquena amb una bona posició del cos. En aquest nivell, avançarem en els fonaments de la natació. Introduirem l’estil braça, treballarem la tècnica dels estils i la resistència. Incrementarem la dificultat coordinativa de les activitats i seguim millorant la posició hidrodinàmica bàsica i la posició vertical.
Nivell Or/ Platinium
 • Grup d’Entrenament: L’alumne ja té un bon nivell a l’hora de nedar els estils (crol, esquena, braça i papallona). També un bon nivell en els exercicis tècnics i una bona resistència. En aquesta etapa, perfeccionarem la tècnica dels estils, començarem a introduir una progressió de tasques de condició física amb exigències tècniques. Desenvoluparem les habilitats més específiques de la natació (sortides i viratges) i les pròpies d’altres esports aquàtics.

Zona Descàrregues

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el ser consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqui l'enllaç per més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies